Jeg har i dag købt en elektrisk Spiralizer, ja jeg ved man kan få en “dims” til at dreje som en blyantspidser med hånden, men jeg tvivler på at jeg, der ikke har så mange kræfter, vil kunne gøre det ret længe OG jeg hader at bede om hjælp til mere end nødvendigt.
Jeg kørte lynhurtigt en lille squash og det lignede lang pasta – det er faktisk ret dekorativt.-
den skal der arbejdes mere med :D.
I dag blev der lavet en pastablanding af ærter, majs og rød linsepasta – til sidst kom der en håndfuld hakkede krydderurter + 2 spsk citronolie.
Kyllingespydene var med BBQ-smag og er på tilbud i REMA 1000 i denne uge –
De blev stegt på panden på alle sider i halv olie/smør –
Det der var på panden kunne være blevet jævnet med maizena og med lidt kogevand fra squashèn, salt & peber ville det være en udmærket sovs –
Sovsen valgte vi fra og tog en klat hvidløssmør. Min mand og jeg kan mægtig godt lide kryddersmør (også på brød under en skive kød-pålæg) og da sønnen ikke er den store sovsespiser blev det kryddersmør –
Squash-en der blev kørt på “det nye legetøj” fik et opkog i let saltet vand til den liiige blev lidt blødere og mistede den rå fornemmelse – her blev også drysset med lidt krydderurter.
Vi bruger en del friske krydderurter, fordi vi har den i haven –
Det hele anrettes med lidt salatblade ved spyddene, husk man “spiser” også med øjnene. (desuden kan vi lide at spise salatbladene til vores mad)
I drivhuset har ROSMARIN, TIMIAN, BASILIKUM, PERSILLE, SALVIE og PURLØG overvintret og i vinter hvor det ikke har været så koldt er der måske 1 måned hvor vi ikke har kunnet tage af dem 😀 – Basilikum har været dækket af som den eneste, den så lidt sølle ud, men er nu kommet – De andre store potter bliver bare kørt ind i drivhuset.
NU er de kommet ud langs huset hvor de står hele sommeren – så huset er frit til de nye tomat-planter.
Så selv om man kun har en altan, skal man ikke snyde sig selv for den “luksus” det er at kunne bruge friske krydderurter – 1 portion pasta vendt med hakkede krydderurter og dryppet med lidt god olie + lidt citron er et måltid der hvis det spises med en tyk skive brød dufter af sommer og Italien.
JEG har købt mine krydderurter i store potter og i jord – de små man køber kan man være heldige med men rødderne er oftest for fine . Planterne er så plantet ud i store frostsikre krukker og der trives de fint – Når mine bliver for store deler jeg dem og har derved øget mængden af krydderurtepotter – de vil da også være fine som værtindegaver. 😀