Lam i ovnfast gryde med fennikel.


Jeg ville have lam i dag, havde tænkt på et par lammeculotter.
De fandtes kun frosne så jeg spurgte slagteren om hvad han havde –
det kan være en god ide OG man skal ikke være bange for at sige
“hvad synes du jeg kan bruge” (jeg plejer at tilføje at det bør ikke koste 1/2 million)  🙂 –
ofte får jeg gode ideer, når jeg taler med ham( for slagteren er jo fagmanden)

Det endte med nogle 1 cm tykke skiver lammekød  (et stykke der på en gris var nakkekam)
Jeg købte en fennikel og havde lidt bacontern.

Jeg stegte bacontern så de var sprøde –
I fedtet der blev tilsat 1 tsk timian vendte jeg lynhurtigt lammeskiverne –
Bagefter stegte jeg fennikel der var blevet skåret i grove skiver –
Lagde det i lag i et ovnfast fad m låg –
Øverst lagde jeg 2 tomater skåret i 1/4 –
Låget lægges på og det sættes i ovnen ca 30 min ved 190 grader –

serveres med broccolitærte og ovnstegte “kartoffelkryds” (variant fra REMA 1000)

BROCCOLITÆRTE:
80 gram mayo (light)
80 gram hvedemel
Min tærteform er ret lille (ca 20 cm)  til en større skal man bruge 120 gram af  mayo + mel
jeg holder lidt mel tilbage og tilsætter først 15-20 gram havregryn (er faktisk en del)
det giver en nøddeagtig smag + er sundere 😉
æltes godt sammen og bliver en god tærtedej –
Broccoli (fra i går) blev lagt på tærten og der hældes 2-3 æg pisket med lidt skyr over –
Sættes i ovnen 1/2 time ved 190 grader (sammen med kødet)
Drysses med bacon.

Kartoflerne  går i ovnen på bagepapir ind imellem  skål og tærteform 🙂