Lammekølle på kartoffelbund, ærter og små tomater


allerførst skrælles kartofler her 1 kg og de skæres i tykke skiver –
1 stort løg hakkes og blandes i kartoflerne –
50 g smør smeltes og tilsættes krydderi –
her knust hvidløg, 1 spsk tørret timian, grov peber og 1/2 spsk citronsalt –
det krydrede smør dryppes over kartoflerne og blandes godt (gem lidt krydret smør til stegen ca 1/3) –
stegen (Køllen) ridses og det sidste kryddersmør gnides ind i kødet –
Stegen lægges oven på kartoflerne og fadet sættes i en varm ovn 200grader –
Når stegen er brunet efter ca 30 minutter sænkes til 175 grader og den steger videre ca ialt 2 timer måske 1 kvarter mere –

serveres med ærter og små tomater og en sovs af skyen –
sovsen smages til med lidt blommechutney og sies op i skålen.

17121838_1223752887720808_1704395610_o