Lasgne er pastaplader lagt i lag med kødsovs og en bechamel-sovs (hvid opbagt sovs)
Jeg lavede en kødsovs af 500 g oksefars som jeg brunede godt, tilsatte 2 hakkede løg og 3 hakkede gulerødder, her er der frit slag med grøntsagerne, skulle jeg lave den til min mand og jeg alene ville den være ren vegetarisk med mange rodfrugter, men det kalder sønnen forurening af lasagnen. Herefter tilsatte jeg en dåse hakkede tomater m. basilikumsmag og 2 dl vand, kogte godt igennem og smagte til med paprika ,salt og peber. småkoger så i mindst 1/2 time (det får det hakkede kød til at suge væde og smag til sig).
Bechamelsovsen er en opbagt sovs af 50 g smør der smeltes tilsættes 1 dl mel og piskes godt, så tilsætter jeg 1,5 dl varmt vand og koger igennem mens jeg fortynder med mælk (ca 3/4 liter), sovsen skal være tynd.
først hælder jeg 1/3 sovs i et fad så lasagneplader så lidt kødsovs, igen et lag plader og igen et tyndt lag kødsovs, gentag til 4 lag plader og 3 lag kødsovs, så hældes resten af sovsen over lasagnen, mens der prikkes lidt hist og her. Drysses med revet ost.
Sættes i en 200 grader varm ovn og bages ca 40 minutter.
hviler mindst 20 minutter før den spises.
Ofte fryser jeg halvdelen af kødsovsen ned til en gang pasta med kødsovs,
men i dag valgte jeg at lave i 2 alubakker-
Brugte hele kødsovsen – 500 g pastaplader – 3/4 hel liter hvid sovs
den ene blev spist med ketchup og chilisovs ?
Vi fik lidt dampet grøntsager til (mest for min skyld)
den anden er blevet pakket i bagepapir og en plastpose og lagt i fryser –
så skal posen bare af og pakken sættes i den lille kolde ovn –
tændes på 170 grader når ovnen er varm er lasagnen det også 😀