Mad-plan for uge 35


I denne uge skal vi til konfirmation Lørdag = det er en af de her Corona-rykkede, så der bliver ikke lavet mad den dag.
Inden vi får set os om, er det snart den første efterårsmåned, men derfor kan vi stadigt få noget dejligt vejr. Men det varer nu ikke længe før vi begynder at få suppe eller risengrød 1 gang om ugen – suppen holder vi alle af, men risengrøden er bestemt ikke blandt sønnens livretter –  men da han ofte er i københavn spiser vi det, når han ikke er hjemme, så tilgodeses alle (jeg elsker risengrød).
Squash er der stadig rigtig mange af – vi skal spise så mange som muligt – squash-frikadeller holder vi meget af  (også til frokost) – Vi har talt om at lave en kæmpe portion (ca 80-100 stk) og så fryse dem ned til vinter – når den første nattefrost kommer er squashene  i haven nemlig færdige og så er de gode at have – Vi laver ligeledes en Tomatgryde, der kan også anvendes en del squash – der bliver så en hylde i fryseren med færdigretter, det er lettere og billigere end at bestille  Pizza 😀 (jeg kan ikke lide pizza) + færdigretter er ikke særlig sunde.
Grunden til at der kommer nogle nye tiltag er at jeg en gang imellem skal “omprioritere” min tid, min mand er blevet bedre til at gå i køkkenet – Han sætter pris på færdigretter, men lettere retter klarer han faktisk også (for et år siden så han ud som han var landet på månen, når han  stod i køkkenet).

MANDAG………Fuldkornsnudler og tomatgryde – Rester: fuldkornsnudler er fine i salat eller skåret i stykker, blandet med snittet spinat og indbagt i VAFLER  – Tomatgryden deles  i passende portioner à ca 1/2 L (det er en passende mængde til aftensmad)  1 portion sættes i køleskab til pizza i morgen, resten fryses til “hurtig-retter”)

TIRSDAG………Hjemmebagt pizza (laves med  evt. afdryppet tomatgryde fra i går)

ONSDAG……….Indbagt fisk (tilbud i Rema)  m grøntsager og kartofler – Rester af kartoffel kan feks. bruges til brasede kartofler, steges i ovnen, så bliver de ala pommes-frites, kartoffelsalat, fyld i tærter  eller kartoffelmad i madpakken.

TORSDAG………Boller i karry m ris og råkost af gulerod og rosin –
Rester af ris fryses til weekenden (bruges evt til frokost som ris-frikadeller eller stegte ris) –  råkost kan også fryses og kommes i næste bolledej,  det bliver så gulerods-boller m rosiner (de smager godt), HVIS den ikke bruges i madpakkerne.

FREDAG………..Pandekager, og ja det er middagsmad her + (det er mandens spidskompetance at bage dem) – Rester af pandekager fryses og kan, hvis der ikke er sukker i bruges til madpandekager fyldt med tomatgryde og drysset m ost – eller varmes og spises med is eller syltetøj – (Med en portion tomatgryde fra mandag og ca 10 pandekager fra fredag er der en middagsret i næste uge.)

LØRDAG………..Vi skal til konfirmation – (evt. brød til dem der er hjemme)

SØNDAG………..Salat m røget kylling/kyllingestrimler  og kikærter og humus  (en ARLA-opskrift) – rester bruges til frokost mandag.

Jeg anbefaler, at man kigger madplanen igennem og planlægger derfra – Måske skal der ombyttes efter hvad du har tid til – det betyder jo intet for slutresultatet.
Jeg vil som vanligt anbefale at man bager hvedebrød selv – de er billigere end dem man køber – bag 2 store på en plade og frys det ene ned (de kan deles i halve, hvis man synes)
Bag 1 plade boller samtidigt – ca 25 stykker, så er der til mellemmåltider –
Jeg mener 1/2 stk rugbrød med rosin og evt 1/2 bolle er et måltid der for de fleste klarer  familien igennem “ulvetimen”
For at variere hvedebrød og boller kan man tilsætte hvad man har : en rest råkost giver et gulerodsbrød med rosiner – en rest havregrød giver et godt havrebrød – Det er bare at bruge sin fantasi.

Indkøbsliste:
Tjek om du har noget af det i forvejen inden du handler
Havregryn, 2 kg Hvedemel, 2 x gær, kikærter, hakkede tomater, rosiner, marmelade, 2 pk rugbrød,  1 melon = 80 kr
Kartofler, gulerødder, avokado, salat, løg,  2 x  agurk, 2 x squash, rød snack-peber =80kr
1 smør-produkt, 6 L mælk, revet ost, Løse ris, 1 stk ost (35 kr i rema), + evt æg = 125 kr
Flæskefars, kyllingstrimler ell lignende, 2 x  indbagt fisk (tilbud i rema) = 60 kr
Ialt 345 kr altså lavere end  de ca 350-400 kr jeg regner til en uge –

Her er så til at bage brød og boller til morgenmad og mellemmad,
Morgen = Havregryn/grød m mælk, brød m ost eller marmelade
Frokost = Rugbrød, rester fra dagen før, ost, evt æg og gnavegrønt
Mellemmad = Rugbrød og 1/2 boller m marmelade og rosiner + evt 1 skive melon
Aftensmad = efter madplan