Madplan for uge 15 (11/4 – 17/4 ) Påskeuge


Denne uge er det påskeuge og vi skal da have varme hveder m ost og pålæg onsdag aften med te (det er tradition her) – Fredag  skal det være stuvet spinat m halve smilende æg. Jeg finder et alternativ til dem der ikke er ynder af spinat (jeg elsker det).
Vi bruger stadigt af fryseren, der er forskelligt kød og pålæg og rugbrødene bager jeg selv –
Her kan vi godt lide kernebrød fra Valsemøllen – 1kg brødmix røres godt sammen med vand og gær, hældes i 2 silikoneforme, hæver 3/4 – 1 time og bages i 50 minutter ved 180 grader i airfryer ovnen – det er  da nemt.

MANDAG…………Fuldkornspasta/kartoffelmos og ristede pølsestykker + rødbeder
Jeg har en rest pølser i fryseren.

TIRSDAG…………Grøntsags suppe af de grøntsager der er i køleskab + kylling og kogte hvedekerner (et tilbud fra superbrugsen i sidste uge til 10 kr)

ONSDAG………….Varme hveder + te (vi får ost, marmelade og pålæg til hvederne

TORSDAG…………Dampet fisk (laks) + krydret grøntsager og små  ristede kartofler

FREDAG…………..Kogt skinke, stuvet spinat og halve æg (har tynde skiver kogt skinke fra mandens fødselsdag), ÆG har jeg fra hønsemadammerne i baghaven.)

LØRDAG………….Gammeldags helstegt kylling m ovnstegte grøntsager og kartofler

SØNDAG………….Biksemad i traditionel udgave + grøntsagsbiks m. spejlæg
(jeg har et stykke stegt flæskesteg i fryseren)

Hertil mangler jeg kun 1 kylling + fisken til torsdag.
Jeg køber gulerødder, 1 lille kålhoved og frossen spinat – måske bager jeg hveder selv, måske køber jeg dem. – Resten har jeg i skur eller fryser. – Derudover skal jeg blot have mælk og cremefraiche+ 1 glas sild til vores frokost. så det er meget billigt for mig at handle i denne uge – så max 130 kr i denne uge.+ fisk og en kylling.