Der er stadigt en påskedag tilbage – her får vi en lammesteg (måske lammekølle eller en udskæring af lam, det afhænger af pris) –
Jeg bruger af fars og medister fra tilbud i uge 14 –
Nogle grove mad-brød med tun/ægge-salat er faktisk hyggeligt at spise til en forandring og det er noget de unge godt kan lide.
Mandag……Lammekød m bønner (har bønner i fryseren fra haven)
Hertil serveres små krydder-kartofler. (Kogte kartofler vendt i krydderurter)
Tirsdag…….Pandestegt blomkål og kartoffelmos.
Blomkål skæres i skiver og steges på panden krydres med karry,salt og peber (evt hvidløg),
der kan evt. tilsættes kogte grønne linser.
Det kan også være små buketter af blomkål, alt efter hvor løst det er.
Onsdag…….Torske-bøffer på grøntsagsbund + bulgur. ( har 1 pakke torskebøffer på frost)
Torsdag…….Medisterpølse m rødkål og og brunede kartofler .(medister fra uge 14)
Fredag………Grøntsagspasta m. kylling og kogte hvedekerner og krydderurter.
Kylling og hvedekerner var et tilbud i super-brugs for 3 uger siden ca.
“pastaen” kører jeg på en grøntsags-slicer, herefter får den et hurtigt opkog og drypper af i sigten, blandes med kylling og hvedekerner i panden, hvori kylling/kerner først er svitset med hvidløg. drys med hakket grønt, server med flute og smør.
Lørdag……..Grove brød m tun/æggesalat.
(Dåsetun fra køkkenskab, grove brød-lommer er fra Rema)
Søndag……..Kyllinge-steg fra gryde m ovnstegte rodfrugter .(pommes-frites til sønnen)
JEG kan holde mig under de 500 kr i denne uge selv om jeg har købt en frossen lammekølle til 139 kr, men det er fordi jeg bruger af det jeg har i skabene + grøntrester fra påsken –
feks er grøntpasta + ovnstegte rodfrugter rester af en ekstra pose rodfrugter –
Tirsdagens blomkåls-ret er en grøn ret (rart efter en del kødretter)
Det resterende kød er tidligere tilbud til 10 kr.