Madplan for uge 17 (25/4 – 1/5)


Det er den sidste uge i april og nu MÅ foråret da komme 🙂
For nogle er det ved at være  lidt spare-uge ovenpå påsken (jeg har fået nogle små søde beskeder) så i denne uge prøver jeg noget nyt :
Jeg laver 2 sideløbende ugeplaner sådan at der er mulighed for at vælge de billigste forslag,
Den normale plan vil koste ca 4-500kr – den billigste ca 300, hvilket er det mindste jeg mener er rimeligt hvis der skal være til alle måltider for 2 v + 2 b.
For at få indkøb ned på ca 300 kr er det vigtigt at overholde disse regler; og disse regler gælder hver uge (også hvis man skal klare sig på de “normale” 4-500 kr.
Der skal bages hvedebrød + 1 plade boller
Morgenmad: Havregryn/grød , mælk evt 1 skive hjemmebagt brød.
Formiddag: 1 skive knækbrød + gnavegrønt
Frokost: rugbrød med rester af aftensmad, agurkeskiver, æg, leverpostej.
Eftermiddag: 1 hjemmebagt bolle  evt m marmelade + saftevand
Aftensmad : efter madplan husk gem rester til frokost – grøntsager kan blandes i salat, eller i en timbale https://billigeopskrifter.dk/aeggetimbale/1732
kartofler er gode til en kartoffelmad eller hvis man er hjemme som brasede kartofler.
senere kan serveres 1 skive hvedebrød/knækbrød  til evt te

Husk at kigge om der er noget der skal bruges i skuffer og skabe,

Du skal hvis budgettet skal holde, vælge de billigste udgaver og jo flere ting du kan købe på et tilbud hjælper til at det kan lykkes – Du skal bruge 2 kg hvedemel, 1 x smørprodukt, gær, 1 kg. Havregryn, 7 l. mælk – så er de første 75-80 kr brugt .
Der skal købes hvidkål, kartofler, rodfrugter, løg, ris + rugbrød  = c. 75 kr
så er der cirka 150 kr til 1 fl sukkerfri saft, æg,  leverpostej 1 smøreost, fars, fiskeboller ,1 x fiskepinde+ et par toppingpakker  og måske lidt af det du mangler af konserves. –
Hvis du kun køber det du skal bruge hænger budgettet sammen på 300 kr –
HVIS man kan bruge op til 500 kr er  der plads til  både en kamsteg og 1 glas kartofler til lørdag og der er plads til lidt rejer (fredag), bedre pølser  til onsdag, 1 pk knækbrød og så videre.

Handl altid alene og ikke når du er sulten – så fristes man unødvendigt

Hvis man først har vænnet sig til at købe basisvarer som hvedemel, havregryn, gær, kartofler, gulerødder, hvidkål, mælk, rugbrød, æg og vel at mærke vælger de billigste  udgaver. så er det let at lægge de ekstra ting der skal bruges til  ugens madplan – det bliver en vane ikke at betale 20 kr for noget der kan fås for 10 – og så har man fornøjelsen af at pengene rækker til hele ugen, fremfor 3-4 dage.

MANDAG:
Frikadeller m stuvet hvidkål   –  Det samme i den “billige”, men gem et par til madpakker.

TIRSDAG:
Hjemmelavet pizza – jeg bager boller og ruller nogle af bollerne   til flade stykker der pyntes med en pizzasovs og en pakke skinke-topping, ananas   og revet ost.
Den billige udgave pyntes med hvad der   er af rester, der pensles først  med tomatketchup+   revet ost – bages –     Brug et par til madpakker

ONSDAG:
Svensk Pølseret –     Bruger 1x gode pølser + kartoffelskiver og løg i skiver   + 1 x tomatkoncentrat   – I den “billige” bruges en pakke cocktailpølser i skiver (toppingpakke)

TORSDAG:
Fiskedag: Hvad man kan få (evt fiskepinde) med kartofler og persillesovs og råkost – I den billige bruges 1 pakke fiskestænger + Revet gulerod/revet hvidkål.
Lav rigeligt råkost, så der er til i morgen og evt madpakker.

FREDAG: 1 dåse fiskeboller  i karrysovs og drysses med lidt rejer + ris
I den billige udelades rejerne og der koges en ekstra pose ris til  ris-frikadeller

LØRDAG:
i begge planer laves der ris-frikadeller af ris fra dagen før, Vi spiser dem til frokost i dag og gemmer resten til i morgen – til aften er der Svinekam købt i netto i uge 15 m evt. rødkål og brunede kartofler + hvide kartofler.
I den”billige” spises ris-frikadellerne til aften m kartofler og agurkesalat
Her koges ekstra kartofler til søndag.

SØNDAG:
Hjemmebagt brød med ugens rester  – Nogle frikadeller(evt både kød-frikadeller fra mandag + ris-frikadeller, leverpostej, æg og nogle skiver flæskesteg samt fiskefileter
Gem rester til madpakker .
I den” billige” spises brød med  rest af ris-frikadeller, leverpostej, æg, 1 x pølsepålæg og brasede kartofler – Rester gemmes til pålæg til madpakker

Her er opskriften på ris-frikadeller :

Risfrikadeller


Det er en favorit her i stedet for Kød-frikadeller hvis vi ønsker  noget grønt og er BILLIGT



Comment 0 Replies

Your Information