Madplan for uge 18 (2/5 – 8/5)


Denne uge sparer jeg lidt på indkøbene    – Jeg bruger en del rester fra fryseren og så må det godt være lidt nemt – da det hvis det er muligt er tid til at være i haven – jeg har flere bakker med planter der venter – men først nu er vores højbede ved at være klar – Vi har faktisk haft frost mange nætter, så planterne skal dækkes til med plastik/ukrudtsdug.
jeg skal på gartneriet og have fundet kål-planter – 2 x grønkål, 1 x hvidkål, 1 x blomkål, savoykål, 1 x rosenkål, det er de kål vi bruger , derudover bruger vi en bakke med porrer – der sættes et stykke med kartofler. Jeg har købt læggekartofler, men har også nogle spirede spisekartofler – Dem jeg ikke bruger tager den store af drengene og sætter i hans have.
Jeg sætter squash (gul og grøn) og så sætter jeg fler slags græskar.
Jeg har krydderurter (en del) og så sætter jeg tomat og agurk, men agurk er på friland, da vi ikke har så gode erfaring med begge i drivhuset – på friland er der  altid mange agurker, men ca 3 uger senere.
Frugtbuske og jordbær har vi også + et sveske-træ og et gammelt træ med mad.pærer – dem bruger jeg ofte sammen med stegte grøntsager(da de ikke koger ud).
vi bredsår MASSER af salat i bare felter og det bruges som pluksalat til hønsene.

MANDAG:  Kødsovs m kartoffelmos (evt m. fritter til sønnen).
Her bruges køleskabets grønsager til kødsovsen (det hele skæres i tern).
Rest af kødsovs gemmes til i morgen  og  2,5-3 dl kommes i en mindre bøtte der sættes i fryseren  til pizza i næste uge.
INDKØB:  Jeg har oksefars og fritter  i fryser men køber en sæk kartofler (15 kg) – men mindre kan klare det 🙂

TIRSDAG:  Lasagne m. råkost.
Her bruges rest af kødsovs og der rives gulerødder til råkost.
INDKØB:   Gulerødder (har set jeg har en smule i haveskuret, måske er de gode nok)

ONSDAG:   Koldskål m kammerjunker ( vi smører så en ostemad senere til kaffen).
Køb evt koldskålen færdig.
INDKØB:   Koldskål (Netto)

TORSDAG:  Marinerede sild m løgsovs og nye kartofler m klippet persille.
En sammensætning vi fik hjemme som børn, og med nye kartofler er det en meget lækker ret.
Køb de marinerede sild i kan lide (de små billige snitter er ofte mere søde og knapt så skarpe som de hele marinerede sild.
INDKØB:    Marinerede sild og nye kartofler (gem et par til en kartoffel-mad i morgen.

FREDAG:   Rester spiser vi med rugbrød og det pålæg der er i køleskabet.
INDKØB:    Jeg bager et rugbrød og vi bruger hvad der er – er der en rest lasagne varms den og serveres, der koges også æg fra baghavens hønsemadammer.

LØRDAG:   Tomatsuppe m ravioli. + flute
Jeg bruger en tomatsuppe fra pulver + 1 pakke kogt  ravioli/kan være fra dåse de  tilættes til sidst og varmes igennem.
INDKØB:    Suppepulver + 1 dåse/pakke ravioli, + 1 pose flute.

SØNDAG:   Kyllingefad m quinoa, rodfrugter og flute. (Her skal vi til konfirmation)
Her steges et fad med rodfrugter i stave – kyllingerester fordeles over og der drysses m revet ost, og det kommer ind i ovnen til osten er smeltet – quinoa koges og serveres til evt blandet med hakkede krydderurter (nu har jeg dem i mit drivhus) samt flute.
INDKØB:     1 pose rodfrugter, kylling har jeg flere poser af med rester (de er med forskellige krydderrier), jeg strimler det og blande dem inden de fordeles over  rodfrugterne. ellers kan der bruges  en pakket snittet stegt kyllingebryst.