Madplan for uge 19 (9/5 – 15/5)


Jeg har lavet denne uge efter min frysers indhold – jeg er ved at nå ned i dens indhold men der  er nok til denne uge og næste uge med –
Det eneste jeg mangler er grøntsager, men jeg kører til TOKKERUP og handler – Det er en gård der har stalddørssalg og de har altid sæsonens frugt og grønt til rimelige priser og jeg får en god kvalitet for mine penge – Jeg køber mine kartofler i netsække med 10 kg og kål og selleri er  næsten altid sorteret i små og store og så er prisen sat derefter.
Det er ikke meget billigere at handle i gårdbutikker, men det er helt friske varer jeg får, så der skal ikke sorteres noget fra. Desuden har jeg det godt med at vide at mine varer er transporteret fra mark til gårdbutik,  og ikke er i overflødig plastik – På den måde slipper jeg for at få varer der er transporteret det halve af Danmark rundt.
Jeg skal have købt noget mel til rugbrød – vi kan lide den økologiske blanding fra Valsemøllen.

MANDAG……..Kylletter med grøntsager + brasede kartofler
Der er kylletter i fryseren

TIRSDAG……..Flæskesteg m rødkål og brunede kartofler –
Jeg købte i uge 18 en billig svinekam i Rema 1000 og jeg bruger et glas kartofler fra skabet  til de brunede kartofler – korrekt, det smager bedre med pillede små kartofler, men et glas kan bruges.

ONSDAG………Krebinetter m dampet blomkål og nye kartofler
Der er hakket kalv&flæsk i fryseren, men mangler blomkål og kartofler

TORSDAG……..I morgen er det storbededag, så vi følger traditionen med varme hveder + te
Det er faktisk ret hyggeligt at sidde og spise hveder m ost og pålæg  og ild i brændeovnen.
Hvederne har jeg købt i denne uge i rema 1000.

FREDAG……….Boller i karry m ris + blomkålsris
Jeg koger selv kødboller af min allergivenlige fars (minus mælk og mel), de bliver luftige og smager bedre end de frosne man køber.
Rest af ris bruges til risfrikadeller i weekenden

LØRDAG………..Brød m pålæg (hvad der er i køleskabet + æg og fiskepålæg)
Vi spiser meget fiskepålæg, både fra dåse og øvrige fiskeprodukter – selv om vi også spiser fisk til aften tæller det på “fiskeindtaget”. Gennemgående er der mange der er bange for fisk, men start der hvor familien er: fiskefrikadeller, fiskefilet, makrel og fiskepinde – så kan det senere udvides til feks tunfrikadeller, torskerognsalat, blæksprutterin, ge osv.

SØNDAG………..Dampet Ørred (her kan bruges en pakke fisk fra køledisken)  med stegte grøntsager (halve små gulerødder, asparges, blomkål) og nye kartofler.
I dag bruges spæde nye grøntsager, halve gulerødder, halverede små løg, squash i tykke  skiver og halverede asparges – det hele steges på en stegepande til det er mørt (start med de hårdeste grøntsager) giv et drys salt & peber fra kværn og server til den dampede fisk.
Jeg har en hel mindre ørred i fryseren, grøntsagerne køber jeg ved en bod i nærheden –  asparges har jeg fra have. vi kan faktisk bedre lide stegte asparges end kogte asparges, der er mere bid i de stegte og de ser altså flotte ud oven på en salat.