madplan for uge 19


Det er nu snart midten af maj og så kan det sidste plantes ud i haven – Min mand har haft travlt med at lave højbedene klar – enkelte skulle repareres og der skulle gødes og fyldes op med jord. Vi gøder med hønse-møg (det er kraftigt) der blandes med ny ren jord. Det er en gratis tillægsgevinst ved vores 3 “hønse-madammer” at alt der skovles ud lægges i en bunke og dækkes med lidt jord så det ikke lugter, når der så skal gødes skovles der fra bunken – det bruges i alle højbede og i drivhus inden der plantes – i bedet med Squash lægges der et par gange i løbet af vækstsæsonen et ekstra lag på, det giver store grønne blade og mange squash.
Vi har plantet tomater og agurker i drivhuset og lidt salatplanter står der også (de bruges inden tomatplanterne bliver for store.
Vi har sået et højbed til med radiser, salat og gulerødder af  forskellige slags – det er altsammen noget der kommer hurtigt op og efterhånden som der så bliver tomme pladser sås nyt eller bred-sås blandet salat-frø eller spinat helt hen i efteråret – Alle de små grønne bede kan der så tages af til hønsene og de er stort set lige glade om det er  10 cm høje  blandede blade eller fine salathoveder, de giver til gengæld fine æg retur. De 3 høns giver 18-20 æg om ugen i sommerhalvåret det halve i resten af året, men det er stort set hvad vi forbruger. De koster os (min mand 🙂 )lidt arbejde + et par sække hønsefodder, og så er de faktisk ret hyggelige, både hund og kat kan gå med der ind i gården, men IKKE alene for så kan det da godt være at de bliver til jagttrofæer 🙂 .

Jeg har bestemt at jeg vil spare lidt  på indkøbene de næste par uger – Vi er heldige at det ikke sker af nød, men fordi det altid er sundt at være lidt økonomisk ansvarlig. Desuden skal jeg så også tilstå at, jeg købte rigeligt med forskelligt mel, bønner og linser i sidste måned og godt magert kød har vi også i fryseren – Da jeg er insulinkrævende diabetiker, der er svær at kontrollere, bruger jeg sødemidler beregnet til diabetikere i stedet for sukker, det er rimeligt dyrt men er drøjt i brug. Jeg er ikke tilhænger af et bestemt mærke, men køber når jeg finder et tilbud.

 

MANDAG….Fyldt pasta m tomatsovs, råkost + evt rugbrød.
s.16 i “20 lette retter til hverdag” (diabetesforeningen)

TIRSDAG….Porretærte, frikadeller, pommesfrites + hjemmerørt remoulade
s. 84 i “God mad til små gryder” (diabetesforeningen)

ONSDAG…..Chiliburger m stegte kartofler.y
s.10 i “20 lette retter til hverdag” (diabetesforeningen)

TORSDAG… Karrysuppe   m rejer og grovflutes
s.22 i “20 lette  til hverdag 2” (diabetesforeningen)                                                                                                                                                                                                                                                           FREDAG…..Forloren hare  m grønt
s.10 i “20 lette  til hverdag 2” (diabetesforeningen)

LØRDAG…..Salat Nicoise m tun og æg + fuldkornsbrød
s. 16 i “Familiemad-godt med grønt” + groft brød (diabetesforeningen)
s. 83 i “Spis godt Lev sundt” (diabetesforeningen)

SØNDAG…..Svamperisotto + Kyllingespyd m teriyaki
Kyllingespyd fra frost skal blot i ovnen
Risotto  https://billigeopskrifter.dk/risotto/8508 (min egen)

 

Det eneste jeg behøver at købe er Mælk, Hytteost, Bananer  og så skal der suppleres med lidt grøntsager – Brød bager jeg selv, jeg bager grove hvedebrød og nogle mad-brød  som flutes.
Resten er vist i gemmerne.