Madplan for uge 2 (10/1 – 16/1)


Denne uge tager jeg lidt i fryseren –
Der er stadigt lidt rester fra jul og nytår – det vil jeg gerne have brugt.
Den 15-1 er det min fødselsdag så jeg tror at vi skal have hummer – Jeg elsker hummer, de er ikke med i budgettet – de er dyre, men da jeg fylder 65 og det er lidt besværligt at gå ud og spise, når man skal passe på ikke at blive smittet – så jeg har bestilt hummer hos fiskehandleren – vi får dem til frokost –  så kan vi holde fødselsdag med kaffe og kage om eftermiddagen – så tror jeg heller ikke at vi spiser mere den dag.

Mandag…..Måske kylling fra take away.

Tirsdag……Hedegryde 1 diabetesopskrift m. oksekød og pastaskruer.

Onsdag……1 færdig risret (køber den færdig i Aldi fra frostboxen). (eller en knorr-box)

Torsdag…..Kyllinge-Frikadeller m rødkålsalat + kartofler.(Diabetesopskrift)

Fredag…….Stegt græskar m kartoffelbåde (også af de søde), der er garanteret noget  færdigt kød til kødspiserene i fryseren.

Lørdag……Hummer til frokost og vi holder fødselsdag om eftermiddagen – er der nogen der skal have mere mad er der “høflig selvbetjening” i køleskabet.

Søndag……Rester fra ugens løb + lidt pålægspølse fra jul fryseren.

Her i Januar og Februar vil jeg meget gerne holde vores budget på de 500kr/ugen  til alle de almindelige indkøb til husholdningen – ikke af nød, men lige så meget af sparsommelighed –
Det er utroligt hvor hurtigt der væltes for omkring 1500-2000kr ned i en indkøbsvogn.
Mange af disse indkøb kan ved nærmere gennemgang købes billigere eller helt spares væk.
Jo flere varer der købes, jo mere madspild er der. Når jeg tager mig sammen og kun køber det der skal bruges får jeg brugt det der er købt ind og får derfor mindre madspild.
Mange varer kan købes i supermarkedets egen udgave og de er ofte væsentligt billigere end mærkevarerne og så spares der penge.
Indimellem købes der feks  1 større stykke kød eller lignende – dette sker ved fødselsdage og helligdage, så skærer jeg det ud i mindre stykker og fryser det ned til senere.(det er vores Fast-Food)
Feks kan en hel hamburgerryg blive til flere stykker på ca 1 kg  (ca.3 x)+ 2 x 4 skiver (bruges til hamburger-koteletter) + enderne skæres i små tern og anvendes som mager bacon, her bliver 2-3 x, så 1 hamburgerryg bliver til 8 x aftensmad i en god kvalitet.
Ligeledes er der væsentligt mere kød på de store kyllinger (14-1600g.) end der er på de små og de store kyllinger er alså af og til på tilbud, så køber jeg et par stykker og skærer dem ud i bryst, over og  underlår – resten af skrog osv. koges  med et stykke selleri,  3 gulerødder + 1 løg –  suppen fryses ned evt med grøntsgerne skåret i tern(så er der gule ærter på 20 minutter) – kødet pilles fra skrog og vinger og fryses til kylling i karry eller tarteletter.