Madplan for uge 3 (ca 17/1 – 23/1)


Denne uge vil jeg” vende bunden opad” på  min fryser, dvs. finde ud af hvad der er i bunden og tage det frem i lyset – da det er en skabsfryser tager jeg nok og frigør en hylde og lægger det der skal bruges først  der.

MANDAG:……….Stegt medisterpølse m kartofler og stegte rodfrugter

TIRSDAG:……….Fiske-fileter m rugbrød (Vores super-brugs har ofte fiske-fileter til 15 kr/pose)- vi kan bedst lide dem med rugbrød og remoulade.

ONSDAG:………..Græskarsuppe (mulighed for kødboller)

TORSDAG:………Brændende kærlighed – (mos med løg, bacontern og rødbeder)

FREDAG:………..Italienske kødboller (kødboller af oksekød m krydderurter i tomatsovs)

LØRDAG:………..Højrebsbøffer m bearnaise, grønne bønner og hasselbagte kartofler.
Har et stykke højreb fra nytår, det skærer  jeg i tykke skiver og steger på panden først kanterne og bagefter siderne til rosa (hos os) vi vil ikke have dem tørre men de skal heller ikke “bløde”.

SØNDAG:………..Fiskefrikadeller m stegte grøntsager (her finder jeg de grøntsager der er i grøntskuffen, skærer dem i klodser, drypper med lidt olie og krydderurter og  steger dem i air-fryer-ovnen i ca 20 minutter ved 180 grader)

Denne uge tager vi medisterpølse, fiskefilet, bacontern, hakket oksekød, oksekød til bøffer –
Grønne bønner har jeg i fryseren, græskar og rodfrugter og kartofler er stadigt i haveskuret –
Så denne uges indkøb  bliver kun til fiskefars til søndag(af det der skal bruges til middagsmaden) – de andre måltider skal jeg stadig købe ind til – der skal købes mælk, brød  og ost og sikkert også noget fiskepålæg (vi får tit fiskepålæg til frokost, det kan man ikke få for meget af) Papirvarer skal jeg  også have.
Jeg ved fra tidligere at jeg kan nøjes med at handle for ca 300 kr når jeg har en del i forvejen – de overskydende penge kan så bruges til hvis jeg  ser et godt  tilbud eller de kan sættes til side til senere – Indkøb af tilbud  og udnyttelse af rester, er nok en væsentlig grund til at vi her kan overholde budgettet Samtidigt med at vi kan købe en ordentlig kvalitet af madvarer. –
Jeg køber mest  grøntsager i lokale boder – her ved Sakskøbing hvor jeg bor er der mange muligheder og vi har også vores køkkenhave, som vi de sidste par år er begyndt at dyrke mere målrettet, da det vil spare en del hen over sommeren.
Det skal dog siges at kød er medregnet i budgettet hvis man køber den billigste udgave – feks bruger jeg ofte de små topping-pakker af skinke, bacon og krydret pølse HVIS jeg ikke har en rest kød i fryseren, som jeg kan bruge (jeg har en skuffe udelukkende til små lynlåsposer m feks rester af kogt skinke eller hamburgerryg der er skåret i meget smalle strimler – flæskesteg i tern klargjort til biksemad osv) det er faktisk ender der ellers ville ryge ud men ordnet rettidigt er det lige så godt som det der købes) . En pose med lidt skinke og et par skiver pålæg kan finhakkes sammen med 1 løg  og der er hakket skinkesalat, men lav kun til 1 -2 dage.
Hos os tømmes skraldespanden kun hver anden uge – den bliver fyldt, men kan lukkes. Alt grønt går til kompost eller i hønsegården til vores 4 “hønsemadammer” –  Vi sorterer alt plastik fra og det køres på genbrugspladsen – i en husholdning er der meget plast i dag.