madplan for uge 27 (4/7 – 10/7)


Sommervejr – det er dejligt og giver megen tid i haven – Her skal maden helst være nem, ingen gider gå ind for at lave aftensmad, når vi er i haven.
Jeg går og stritter med et brud i fingeren, men ved hjælp af lidt smertestillende kører det 🙂

Jeg har i denne uge sat købt smørebrød på til torsdag, det er da lidt luksus-
Jeg bruger af min fryser undtaget tirsdag og det meste grønt der bruges nu er også fra haven, det frigør lidt så budgettet kan holdes alligevel. <3

I denne uge laves en blandet frugtgrød til dessert og der bages frugt-tærter, når man har en have der giver bare lidt frugt er det nemt at servere en frugttærte – men selv om man ikke har have selv er det ikke meget frugt der behøves for at kunne servere en “bagerkage” langt billigere end dem fra bageren 🙂

Jeg er begyndt at sylte marmelade til den nye sæson. Jeg sylter ca 45-50 glas til os selv, det rækker til vores forbrug på ca 1 år – herudover sylter jeg ca 20 glas der bruges til gaver –
Det lyder at meget, men det gøres jo ikke på 1 gang. Jeg samler bærrene der er modne i plast-poser m. lynlås, når der er ca 800g-1 kg bær, koger jeg dem til marmelade, jeg bruger syltesukker, det er nemt og hurtigt at bruge – hvis man er omhyggelig med rengøring af glas og låg mugner det ikke, og det smager altså GODT <3
Her laves jordbær/rabarber marmelade, ren jordbær og ren hindbær marmelade, så laves der blommemarmelade af sveskeblommer + brombærmarmelade.
Vi laver også en æblemarmelade med kanel, hvor æblerne er skåret i små bitte stykker (den kan sønnen lide) og vi laver 1 af appelsinjuice + revet gulerod, den smager godt til ost eller boller (her koges gulerod mørt i juice under låg og tilsættes så syltesukker og koges op)
Ca 7,8,9 glas af hver slags så er der hvad der skal bruges – jeg bruger flest  sylteglas på ca 350 g (det er dem på almindelig marmeladestørrelse).

Mandag…….Kyllinge-snitzler    (har stadigt nogen købt på tilbud som stor-køb)
Nye kartofler fra haven + salat m radiser, agurk, løg og tomat (kun tomat er ikke fra haven)

Tirsdag……..Fiskedeller m revet gulerod og grove pastaskruer .
(skal købe fars til “dellerne”)

Onsdag……..Pande-ret m. hakket oksekød, fuldkornsnudler + rest af revet gulerod
Jeg har oksefars i fryser, bruger de grøntsager der er i haven.

Torsdag……..Køber smørrebrød, men man kan da sagtens  smøre det selv.
Det er faktisk en form for take-away som vi kan lide, det er lidt luksus, men en gang imellem er det okay.

Fredag………Vegetargryde m. grove flute og halve æg.
Her anvendes det grønt der er i grønt-skuffen evt suppleret fra haven, æg er der fra mine høns i baghaven.

Lørdag……….”Slagterfrikadeller” m dampet grønt og nye kartofler
Hakket flæskekød fra fryser + grønt fra haven.

Søndag………Rester fra ugens løb + hjemmebagt rugbrød.