madplan for uge 27


Jeg er ikke sikker på at denne plan holder – men vi forsøger
og viljen er som bekendt vigtigst af alt (har vi fundet ud af)
At jeg slås med sygdom er bestemt ikke ukendt for dem der kender mig, men at jeg så også skal slås med VEEEEENTETID pga Corona – Det betyder alt ramler sammen lige nu –
Jeg burde være i gang med behandling for  mit forværrede syn, MEN det kræver at mit øvrige medicinforbrug er stabilt og DET er det ikke – så der er ventetid, hvilket betyder at behandlingerne skubbes – i øjeblikket tror jeg ikke det bliver i 2020.
Derfor er der rigtig mange dage, hvor mange ting tages lidt som de kommer 😀 –
Men en plan skal i da have og vi forsøger at holde den når det lader sig gøre –
Jeg har fået øjnene op for Koreansk mad og det prøver vi – navnene lyder som lidt fra en tegnefilm men jeg skriver i parantes hvad det i hovedtræk er.
Til Bibimbap bruges oksekød (250 g oksefilet) til Haemuljeon en pose blandet skaldyr fra frost i kvickly – fisken til lørdag afgøres hos fiskehandleren lørdag formiddag 🙂
Vi kører til en købmand “af anden etnisk oprindelse” – jeg handler der af og til og køber så forskellig grønt og rød peber sovs, krydderier og ofte også græsk yoghurt og fladbrød.
Jeg har en pose med stegt kamsteg, der kan bruges til biksemad – æggene leverer vores “Hønsemadammer”

MANDAG::::: 1 Pastaret med en god pasta og grøntsager fra haven + flute

TIRSDAG::::: Koldskål + evt en bolle m ost til aftenkaffen

ONSDAG:::::: Koreansk mad – Haemuljeon (Seafood pancakes)

TORSDAG:::: Biksemad

FREDAG:::::: Koreansk mad – Bibimbap  (ris med forskellig grønt, kød + spejlæg  og peber-pasta på toppen)

LØRDAG:::::: Fisk på grillen med spidskålsalat m rosiner og abrikoser

SØNDAG:::::: Rispapirsruller + kyllingetærte – pasta til sønnen

Det er sådan denne uge kommer til at se ud for os – MÅSKE – for pga. et højt blodsukker lider jeg af svimmelhed og en vanvittig hovedpine – derfor kan der let og desværre også dyrere skiftes ud med noget andet – Denne plan er rimelig i pris – fredag kan kødet erstattes af 2 marinerede nakkekoteletter eller hvad man kan få – der bruges 200-250 g og det strimles så tyndt som muligt.
Mandag og tirsdag er kødfrie og onsdag og lørdag er fiskedage – Biksemaden kan laves kødfri . tilsæt grønt og svampe istedet for kød = smager pragtfuldt 🙂