Madplan for uge 32


NU er drivhuset i fuld gang – der er mange tomater og rigtig mange squash, så en af sønnens livretter skal da på menuen “Pasta med tomatgryde” – den laves med de røde tomater  fra drivhus der er fuldmodne og måske bliver lidt bløde. Det giver en fantastisk smag og der kan tilsættes lidt tomatkoncentrat (fra tube) hvis man ikke synes farven er dyb rød, hos os drejer det sig om smag frem for farve 😀
Kartofler har vi stadigt mange af – ligeledes skal jeg da have kigget til mine jordskokker  (mine blomstrer nu)
Jeg laver en stor portion af tomatgryden, så køber jeg måske  en pakke fladbrød i SYD-BAZAR i Nyk.F de er gode og med frisk salat og grønt bliver det til hjemmelavet fastfood (ellers bliver det til lasagne)
Fisk skal vi også have, det bliver  stjerneskud i et fad, det er lidt anderledes (stjerneskud  serveres normalt portionsanrettet), men da vi her er lidt uenige om dampet fileter osv. serveres det i fad så kan man tage det man ønsker.
En anden fiskeret bliver fish-cake m.  hakket skaldyr.
Squashfrikadeller er jo oplagt, da jeg har MANGE – håber på at kunne køre til søster med en stor kurv.
Jeg vil prøve mig lidt frem med en kartoffeltærte – Jeg har en ide inde i mit hoved, MEN om den kan praktiseres det er jo noget andet 😉
Måske skal jeg overveje at lave en god opskrift på en kage m. squash.
Flutes bager jeg selv – rugbrød har jeg selv bagt (de er i fryseren) – hvedebrød behøver jeg heller ikke bage (der er også lagt i fryseren) JEG elsker nemlig at bage brød.

MANDAG….Tomatgryde m æg og pasta

TIRSDAG….Squashfrikadeller m råkost og nye kartofler

ONSDAG….Schnitzel m. brasede kartofler og ærter

TORSDAG..Måske, Lasagne/pastafad m. rest af tomatgryde + salat

FREDAG…..Fish-cake m hakket skaldyr, kartofler og ærter/majs

LØRDAG…..Små frikadeller på en quinoa eller bulgur-salat + flute

SØNDAG…..Stjerneskud i fad (dampet/paneret fiskefilet, æg, tomat, rejer, og asparges)+ brød

JEG mangler fisk til søndag og schnitzel onsdag – det er vist det hele til middagsmaden – så mangler jeg mejerivarer og noget frugt (det sidste stykke tid har der været friske ærter, jordbær og kirsebær) men nu er der et “hul” til hindbær og brombær kommer 🙂 Det er jo sæson for meloner nu, så de er til at betale.

INDKØBSEDDEL:
Jeg har ikke skrevet mayo/remoulade, olie, salt & peber, osv på –  Men noget har man jo ofte, men ellers er jeg under 400 kr i denne uge – men husk skyklapperne når du handler – SKAL det holdes under 400 kr SKAL der vælges de billigste udgaver.
Havregryn, 1 ds asparges, 1 x græsk yoghurt, mælk, æg, smørprodukt, hvedemel, 1 pk.rugbrød, 1 x pasta, gær = 130kr
Tomat, squash, løg, kartofler, gulerødder, agurk, ærter/majs, melon  =80kr
Hakket kød, fisk (kan være et tilbud eller lidt rejer på tilbud), schnitzel (her kan det være kyllinge, kalkun, svinekød, alt efter økonomi og eget ønske) = 100kr (der kan købes i Netto)
(Kog en pose skruer og brug rester til en pastasalat til frokost)
Stjerneskud kan gøres mere eller mindre ekstravagant (alt efter økonomi)

 Comment 0 Replies

Your Information