Madplan for uge 36


Denne uge tager min mand og jeg på tur mandag, så jeg tror  sønnen tager en pizza i fryseren, det er nemt og passer til hans holdning til mad 🙂 🙂
I denne uge er  der 2 retter der er overført fra i sidste uge da vi rokerede lidt om, og når der så er handlet ind til det, bruger vi det da bare i denne uge.
Nu er det på kalenderen blevet efterår, så vi forsøger at få suppe/grød 1 gang om ugen (cirka),
herudover vil vi gerne have 2-3 muligheder for at få vegetarretter og om ikke så længe skal vi til at have simremad 1 gang om ugen (men det hører efteråret til)

MANDAG:…….Er min mand og jeg ikke hjemme, så der spises sikkert pizza fra fryseren

TIRSDAG:…….Frikadeller af squash (sønnen får et par kyllingelår), Ris og græsk salat –
Dette er blevet bestilt af manden.

ONSDAG:…….Batmans livret (pommes frites og cocktail-pølser)
Var også planlagt til i sidste uge så den tager vi også i denne uge.

TORSDAG:……En minestronesuppe m flute (her bruges “tomatfyldet” fra salsa i lørdags)

FREDAG:……..En flæskesteg der spises som sandwich i grove store boller + salat
Dette er vores yndlingsmåde at spise flæskesteg på med sennepsdressing og rødkål.

LØRDAG:………Pastafad – bruger chorizopølse + en bøtte hjemmelavet tomatsovs
Var planlagt til i sidste uge, så det er der købt ind til.

SØNDAG:………Æggekage m røget makrel og hjemmebagt rugbrød (kan jeg godt lide)

Da vi ændrede et par dage i sidste uge er der handlet ind til de 2 af retterne, så dem bruger vi naturligvis i denne uge (Onsdag og Lørdag) – Da jeg også har en bøtte med suppe+indmaden af 6 tomater i fryseren til torsdag og vi er på tur  mandag bliver det ikke så voldsomme indkøb i denne uge – jeg regner med at købe 1 hel svinekam og skære i mindre stykker (alt efter størrelse plejer der at kunne blive 4-5 stykker til at stege) 1 stk bruger jeg så fredag og det andet  kommer i fryseren til senere.
1 sådan hel svinekam kan ofte fås for ca 150 kroner i vores brugs og den kan give mad til mange middage – Jeg plejer at lave 3 stykker til stege – 2 x 4 koteletter (skiver af svinekam uden svær på ca 150 g) – så det giver 5 middage for 150 kr – det resterende fedt samler jeg sammen til at bruge når jeg laver leverpostej –
Den nederste skuffe i min fryser er en “restehylde” – Indrømmet JEG hader at smide mad ud – til hønsene (det er i orden), men det er begrænset hvad de 3 “hønsemadammer” kan spise – så rester pakkes i lynlåsposer og små bøtter indkøbt til det samme – fidusen er at der skal stå hvad der i og det kan ikke betale sig at fryse stor bøtter med lidt i bunden så hellere en pose. JEG fryser det meste ned feks er der 4 små chorizo-pølser i en pose (de giver en god og kraftig smag) – ris og pasta i poser (anvendes til salat, stegte ris eller lignende), Kødrester bruges til pålæg eller biksemad og i en gammel kogebog fra 1 af min mands oldeforældre fandt jeg opskriften på hachis og serveret med brunede kartofler er det faktisk  en kraftig og lidt glemt resteret (lidt ala million-bøf). En vigtig ting er, at det skal bruges, der er ikke noget formål ved at fryse noget ned der ikke bruges – så bliver det hellere til hønse-mad.
Nogen synes restemad er kedeligt, det behøver det ikke at være – jeg synes det er sund fornuft både af økonomiske grunde OG af miljømæssige grunde. I Danmark smider en familie (2voksne+2børn)  for ca. 10.000kr mad ud på 1 år (http://stopaffald.dk/faktaogviden.html), det er meget og de 10.000 vil jeg faktisk heller bruge selv 🙂