Madplan for uge 40


Efterår, ja det kan jeg faktisk godt lide – det med at blive blæst godt igennem, når man spadserer en tur – og der er altså noget rart ved en kop te/kakao når det suser lidt udenfor –
At det så er mest praktisk med 12-15 grader og efterårs-sol, det er jeg da godt klar over 😀

Jeg har oprettet en profil på https://koeboghent.foetex.dk/ det er effektivt og man får de samme tilbud som inde i butikken – man skal selv hente sine varer uden for butikken på et fastlagt tidspunkt inden for 1 time – men da man selv kan klikke ind på en time der passer en selv er der en del valgmulighede – Det har virket fint og vi har fået friske varer.
Det koster 29 kr hver gang man bestiller, men da vi har bestilt de omfangsrige ting som juice, cola og papirvarer, har det lettet indkøb en del OG desuden sparer jeg faktisk nemt de 29 kr ved ikke at lave impulskøb (det gør de fleste af os, også jeg).
Desuden bliver indkøb lidt mere strukturede end hvis man “bare” går ind og handler, man kan gøre det når man har tid og ro til det.

MANDAG…..Brændende kærlighed (vi laver mosen af søde kartofler + pastinak) der serveres  ristet bacontern/ løg i tern til

TIRSDAG…..Kylletter m  kartofler, broccoli og  bearnaisesovs

ONSDAG……Kogt torsk m sennepssovs, hakket rødbede, æg,  rå løg og kapers

TORSDAG….Risengrød + evt. pasta i fad til sønnen (har en bakke i fryseren) Koger til ris a la mande i morgen

FREDAG……Den ældste søn og barnebarn kommer og fælder mit valnøddetræ, der er råddent så vi får Flæskesteg, kartofler, ærter og brun sovs. – Ris a la mande til dessert.

LØRDAG……Rester fra i går (en rest kogte kartofler steges i ovnen )

SØNDAG…… Stegte fisketern af torsk og laks m  pasta og grønt (Løg, Squash, broccoli og gulerod)

Det bliver lidt dyrere i denne uge da jeg skal have købt 1/1 svinekam, så steger jeg den og det jeg ikke  skal bruge fredag /lørdag fryses ned i passende stykker – 1 hel kam vejer 4-5 kg og jeg kan få den for ca. 150 kr, så det er overkommeligt.
Jeg vil anbefale at man køber en hel kam hvis man har fryserplads, der kan skæres fine koteletter af noget af kammen – Resten steges og bliver til “gammeldags” flæskesteg, rester kan bruges til madpakkerne og de sidste stumper skæres rent for fedt og fryses til biksemad.
Ud af 1 kam får jeg til  7  måltider (3 x flæskesteg/flæskestegsandwich, 2x koteletter + 2 biksemad)

 

INDKØB:
Det kan betale sig at handle i Netto i denne uge der er gode tilbud
Bacontern, Kylletter, 1 x  torsk, 1 lille stykke fersk laks.   (+ 1 stk flæskesteg)80 kr uden  steg
1 stk Squash, søde kartofler,1,5 kg rodfrugter, løg, broccoli, 2 poser kartofler, 1 kilo gulerod(5 kr), 2 agurker(2 x 5kr), 8 æbler (tilbud til 8 kr), 1 pose ærter (10 kr) 120 kr
2 Rugbrød, 1 pose rosiner,  1x syltetøj, 2 pk gær, hvedemel, Havregryn, pasta, grød-ris, oliemargarine, smør-produkt (bakkedal til 7 kr), 8 l mælk, 1/2 l fløde, ost (jeg køber “en rund rød havarti” i netto til 15 kr) 160 kr
Ialt 350kr – hvis du har noget i din fryser eller rester fra de tidligere uger kan du måske få det ned under 360 kr
Jeg kan holde det under 360 fordi jeg først på måneden har købt havregryn, pasta,  grødris, gær, hvedemel og  kylletter på tilbud. + jeg har stadig grøntsager i min have.

Så er der til at bage brød og boller, det er et af de steder hvor der er penge at spare, derudover er det noget der gør en “spareuge” nem at overholde – boller med syltetøj eller ost er en overkommelig luksus og selv om vi følger planerne selv (og da også køber noget andet en gang imellem) synes vi ikke at vi går rundt og mangler noget til hverdag.
Jeg mener at man skal bage 2 hvedebrød + 25-30 boller hver uge, så fryses de ned i passende portioner.
Morgenmad: Havregryn/grød m mælk + hvedebrød/rugbrød m syltetøj/rosiner/ost
Formiddag: 1/2 rugbrød m rosin + gnavegrønt
Frokost: Rester fra middagsmad, råkost, æg m rugbrød
Mellemmad: 1/2 rugbrød m rosin + 1/2 bolle m syltetøj
Aftensmad: efter madplanen – brug rester til næste dags frokost



Comment 0 Replies

Your Information