Madplan for uge 5


Det er den første uge i februar,  det er hundekoldt – men måske kan vi snart se en ende på denne vinter (den har nu været nem i år). Jeg ved at mange har måtte slås med corona, her er jeg jo ekstra udsat, men føler mig priviligeret fordi vi bor på landet med egen have. Jeg føler virkeligt med dem i lejligheder inde i byerne – sønnens kæreste bor på kollegie, så hun er her en del, og nyder hun kan gå tur og løbe uden at komme for tæt på andre. Det er da bare hyggeligt.
Jeg vil fortsætte med de lidt grønnere planer OG jeg  har en  arbejdet på opskrift til jer, på en svampe-gullash – det er en vegetarudgave, men ingen savner kød, den får vi fredag.
Fisken i denne uge bliver hele fladfisk stegt på panden  +  fiskefilet og røget fisk til rugbrød.
Kødet bliver sikkert krebinetter m bacon(torsdag, her kan serveres falafler som ekstra) + en ribbensteg  (søndag+mandag, har nemlig en tilbage fra jul) –  de 2 sidste kødfrie bliver en tomatgryde med pasta + kartoffelmos (JEG kan ikke lide pasta) og en dag med frikadeller lavet på fars fra “naturli” deres fars synes jeg er god til farsretter.

Mandag………Ribbenssteg i burgerboller + pommes frites  –

Tirsdag……….Stegte fladfisk m persillesovs, ovnstegte  kartofler

Onsdag……….Tomatgryde m pasta + evt falafler som ekstra + kartoffelmos evt. af søde kartofler  (JEG spiser ikke pasta)  min gode frugtgrød m æble, pære, sveske og abrikos.

Torsdag………Krebinetter m bacon, ærter og brunede kartofler.(der kan steges udbenet kylling som ekstra)

Fredag………..Svampe-gullash m mos(også af søde kartofler), pasta til sønnen + Æbletærte med smuldredej (efter diabetesbogen)

Lørdag………..Fiskefilet og røget fisk med rugbrød

Søndag………..Frikadeller af fars fra “naturli”  + stuvet spidskål  (pasta som ekstra, sønnen spiser ikke spidskål) – Bagt frugt m vaniljecreme af græsk yoghurt m vanilje og sødemiddel. Her bruges æbler og pærer i skiver der drysses med valnødder og bages ved 190 grader.

Der er både rugbrød og toastbrød i fryseren. Der er nogle rester af grønt i fryseren + i mit skur de bruges i denne uge – frugt er der  nok af i skuret ( sidst købte jeg en hel kasse  på Lollefrugt. Måske skulle vi få en æblekage m smuldredej + 1 portion æble/pære/sveskegrød (har en opskrift fra en bog med Zen-buddistiske opskrifter – Jeg køber  “fugleæbler” det er 2.sortering jeg får en gul netsæk for 20 kroner (2 sække er en hel kasse på 10 kg) – det er så æbler med forkert størrelse, farve eller facon, de fleste fejler intet og de går direkte i frugtskålen – dog kan der være enkelte der har et lille stødmærke, dem bruger jeg til grød og resten får mine hønsemadammer. Hvis vi kommer når der lige er sorteret frugt til frugtboden = 1. sortering, kan der være nogle pærer imellem  <3
Jeg fandt en hel bane økologisk ost i vores superbrugs til 40 kr (billigt) så den bliver spist i denne uge.
Til denne plan mangler jeg kun at køber fladfisk, røget fisk, mælk + spidskål  – Jeg tror jeg har resten – så er der snart ryddet op i fryseren og også i mit kolonialskab.