madplan for uge 6


Ja så har vi prøvet en hel uge med mad fra 1960 – maden var udmærket, JEG har manglet nogle grove grøntsager (men har da bare spist dem til frokost med en skive brød. Vi har fået en ny livret = Små frikadeller i “skildpaddesovs” m mos og råkost. Det kan gøres nemt og hurtigt hvis man steger små frikadeller i god tid (eller bruger små frikadeller fra frost 🙂 )

Jeg er tilbage til min egen madplan, men jeg arbejder lidt med nogle der er endnu ældre  😀
Jeg tænker at vi i denne uge skal have pasta med italienske kødboller – det er længe siden, og det er en af sønnens livretter. En anden dag bliver det et farsbrød (det er dejligt fornuftigt, da det passer sig selv OG rester er fint til pålæg). En dag skal vi have fisk, jeg tænker at jeg tager til fiskehandleren og ser hvad hun har. Tunfrikadeller laver jeg til frokost/madpakker – Det kan nok passe med, at jeg Torsdag skal til læge om, så kan vi få rugbrød m rester torsdag – Sådan forsøger jeg at indtænke aktiviteter, derfor bytter vi også af og til rundt på et par dage, hvis sønnen kommer og siger at han ikke er hjemme en dag (bare så man ikke går glip af sine yndlingsretter 😀 )
Bagningen bliver lidt af et eksperiment, jeg har tænkt at det skulle være et blødt bananbrød (ikke rigtig kage, men alligevel tror jeg det vil kunne gøre det ud for lidt sødt brød), jeg har fundet en opskrift, men vil gerne lave det lidt mere diabetikervenligt.

MANDAG:….Italienske kødboller m (protein)pasta (har frosne tomater hertil)

TIRSDAG:….Lasagne (der laves med og uden kød)  m coleslaw

ONSDAG:…..Farsbrød (tænker at det skal være med krydderurter) + resten af coleslaw

TORSDAG:…Rugbrød m. rester  – laver tun-frikadeller om formiddagen

FREDAG:…..Nakkefilet/Mørbrad (REMA) stegt som vildt  (bage bananbrød)

LØRDAG:…..Fisk  (jeg kører til fiskehandleren og ser hvad hun har)REMA har fiskefars

SØNDAG:…..Burgerbolle m “pulled Duck”(fra fryser)/evt andet rest af kød + rødkål
rødkål har jeg i fryseren, hvis man ikke har en rest kød, kan der anvendes færdige kyllinge-strimler, der strimles yderligere.

JEG mangler fars(REMA har på tilbud) og fisk – Nakkefilet er fra  et tidligere tilbud, jeg har i fryseren – I fryseren har jeg en bøtte med en krydret grøntsagsgryde (den bliver fyld i den “grønne lasagne”) og pulled duck  til søndag er fra min fødselsdag (der pillede jeg alt kød fra skrog og vinger + de stykker vi ikke kunne spise blev helt findelt og frosset i lidt andesky) –
JEG har endnu en gang hentet ca 10 kg”fugleæbler/pærer” på lolle-frugt her ved sakskøbing (koster 25 kr pr netsæk) – i øjeblikket er det halvt pærer/æbler og ca halvdelen kan vaskes og bruges i frugtskålen, så går der en del til “køkkenbrug” og de allersidste får vores “hønsemadammer” i baghaven, så intet spild her <3

Havregryn – hvedemel (hvis der mangler) – pasta – Lasagneplader ————————30 kr
7 L mælk – ost – 1 x kvark (aldi har det) – smørprodukt – 2 x dåsetomat – 1 dåse tun —100 kr
2 x Rugbrød – rasp – burgerboller – syltetøj – 2 x gær —————————————-40 kr
Kartofler – kål (hvidkål/spidskål) – gulerødder – løg —————————————-40 kr
Med skyklapperne på kan det handles for 210 kr så er der 140 kr til at købe 2 x fars (opdeles i 300 g til kødboller, 200 g til Lasagne og resten til farsbrødet, en mørbrad og fisk + evt 2 pk. pålæg + noget frugt