Madplan for uge 9


Onsdag starter foråret (på kalenderen i hvert fald) 🙂
Der er stadigt dage hvor det er koldt og blæser, men inden længe kan man begynde at tage kaffekoppen med ud i solen (hvis der er læ) – Jeg skal da til at rydde op i drivhuset, hvis det bliver vejr til det.
Jeg plejer at kunne “tyvstarte” lidt med at sidde der i solen med mit hækletøj, så hvis man har bare et lille drivhus skal man ikke snyde sig selv for den ekstra solplet.
I år har jeg lovet mig selv at jeg vil være superopmærksom på de dage hvor det kan lade sig gøre at sidde i varmen – har det sidste 1/2 år haft megen sygdom så jeg trænger til solen og lyset nu ;D
Mit er et meget lille drivhus, men jeg kan liiige få plads til et lille klapbord og 2 stole, her nyder vi de første solstråler. Senere må bord og stole vige til fordel for tomatplanterne, men så kan vi jo også sidde ude i haven.

MANDAG:…………..Hakkebøf m løg, bearnaise og broccoli

TIRSDAG:…………..Kylletter, m røsti og jordskokkecreme + 1 salat

ONSDAG:……………Suppe m kødboller og hjemmebagt brød /måske spiser vi ude da jeg skal på næstved sygehus

TORSDAG:………….Italienske kødboller m pasta

FREDAG:……………Krebinetter m grøntsager og kryddersovs

LØRDAG:…………..Lam, kartofler i ovn og ærter.

SØNDAG:…………..Pitabrød m salat og rester af lam fra dagen før.

Vi har stadigt nogle meget fine jordskokker liggende i jorden, de skal op nu inden de skyder igen. Jeg vil bruge nogle tirsdag som en creme/mos m krydderurter i.
Suppen onsdag laver jeg som en blendet grøntsagssuppe (kan så bruge nogle jordskokker og andre lyse rodfrugter) og serverer med et lyst nybagt brød.
Jeg skal have noget lam til lørdag – somme tider er  en udbenet bov eller kølle på tilbud, andre gange er det “halestykker”, jeg tager hvad jeg kan få – NORMALT ville jeg nok ikke købe en lammesteg hvis ikke der var en speciel grund til det, men resten af ugen er det faktisk billige retter der er på menuen (jeg køber fars 2 kg af gangen og fryser ned så er det under 15 kr pr gang til 3-4 mennesker) og resten  af lammekødet udnyttes søndag til pitabrødene.



Comment 0 Replies

Your Information