Torskerognsfrikadeller, æg, tomat, lidt pålæg fra slagteren, hjemmebagt rugbrød og frugt


Det hjemmebagte rugbrød er skam bagt herhjemme, men er lavet af en rugbrødsblanding fra ALDI – jeg køber ofte melblandinger i LIDL (bruger ca 5 kg pr måned), jeg køber dem hvor der er gær i,  det er nemt og det behøver ikke at være mig der bager, da ALLE har lært at bruge bagemaskinen – men indrømmet, disse  fra ALDI er også gode 😀
Jeg hældte 4 dl vand  i bagemaskinen og hældte 500 g melblanding, satte den på et program der varer 2 timer 15 minutter –
Efter den valgte tid var rugbrødet færdigt og det blev taget op og rullet i et viskestykke/her bagestykke til det var afkølet.
Brødet kan også bages i ovn så rører man det som beskrevet på posen og skovler det op i en form og bager det som der står på posen.

Torskerognsfrikadeller var en pakke fiskefars m laks i (den kan vi bedst lide) –
Heri røres en dåse torskerogn der er moset med en gaffel + 1 æg –
Der røres godt og farsen sættes i køleskabet mindst 1 time –
Steges i 1/2  olie/smør ved ikke for stærk varme de skal blive gennemstegte UDEN at blive sorte, de skal være lys brune.

serveres med en tallerken med nykogte æg (fra egne høns), tomater i skiver,
lidt pålæg i skiver (jeg køber “hjemmelavet” pålæg hos slagteren i super-brugsen og skærer det   selv på pålægsmaskinen) + en tallerken med frisk udskåret frugt.

På denne måde er rugbrød  til aftensmad ikke noget man behøver have dårlig samvittighed over at servere og de fleste kan lide det og det smager godt.

16936169_1217936634969100_1791188001_o