Majs-brød


MAJSBRØD:

150 g  majsmel (jeg brugte groft majsmel)

140 g hvedemel (her brugte jeg glutenfrit mel)

2 tsk bagepulver UDEN gluten

1/2 tsk natron, 1/2 tsk salt, 4 tsk sukker, 1 tsk fiber-husk (gul pakke)

Brød kan bages uden fiberhusk men glutenfrit brød smuldrer ikke så let hvis dette tilsættes.

…………………………..

2 æg

2 spsk olie

1,5 dl kærnemælk

1,5 dl letmælk

…………………………….

Varm ovnen op til 220 grader – (bruger du som jeg en mini-ovn 210 grader). Jeg bruger en mini-ovn , til alt der blot skal varmes, men også til kylling osv. til hverdag, den er stor nok til vores behov og mere økonomisk i strøm. Den store i komfuret bruger jeg når jeg fylder ovnen feks. til steg eller bagning af  store portioner – et “fladt” brød som dette går fint i den lille ovn.

De tørre øverste ting blandes godt – De nederste våde ting piskes sammen for sig og blandes i de tørre ting – det hele hældes i en form og bages i ca 25 minutter til det er LIGE PRÆCIS fast ved tryk på midten (ikke for længe)

——————————————————–

Først er der et billede af den glutenfrie melblanding jeg købte – jeg købte denne fordi den også kunne bruges som hvedemel til jævning af sovs osv.IMG_2389

 

Så er der et billede af vores Chili-con-carne, her er brødet med til højre i billedet

IMG_2390