Maskeret blomkål serveret med kartofler.


1/2 – 1 Blomkål, alt efter størrelse (Her er 1/2 pænt blomkål nok til 3, med tilbehør til)
800 g – 1300 g kartofler (der skal være til brasede kartofler i morgen, gem ca 1/3 kogte).
1oo g rejer (afdryppet)
1 tomat skåret i 8 både
lidt agurk (ca 10 cm i små bitte tern)
evt en strimmel af rød peberfrugt (max 1/6) i små tern eller tynde strimler

Jeg koger 1/2 blomkålshovede i ca 10 minutter i letsaltet vand under låg ved svag varme, der må gerne være bid i men skal også være kogt.
Det lægges i en si og drypper af (gem lidt kogevand til sovsen)- lægges på en tallerken. og stilles lidt til side.

Dressing til blomkålen er oftest creme-fraiche blandet med light-mayonaise – Da jeg serverer den varm laver jeg en hvid sovs af 2 dl kogevand fra blomkål + 1 dl minimælk – det bringes i kog og tilsætter langsomt 1 -1 1/2 spsk hvedemel rørt med 1 spsk olie – kog igennem under piskning , der smages til med salt og peber og her bruger jeg lidt af den grønne salt/krydderurteblanding fra Normal.

Sovsen hældesvarm over kålen og der pyntes med tomat, agurk og evt strimler af peberfrugt
Øverst drysses rejerne
Der serveres kogte kartofler til.

Hvis man serverer den kolde udgave serveres brød til.
Grunden til at jeg laver den varme udgave er at den mætter mere med kartofler til + det fjerner focus lidt fra at der spises MANGE grøntsager OG jeres mænd er ikke alle lige glade for grøntsager 😉 .