Mørbrad m spiralgulerødder og “bede-vafler”


Mørbraden købte jeg på tilbud i REMA i morges delte den i 3, krydrede den og viklede bacon omkring
I dag lagde jeg den i air-fryeren, det fungerer fint når vi kun er 2 hjemme, er vi flere skal det i ovnen ved 190 grader i ca 35 minutter.
2 pærer blev skåret i 1/8 og stegt 10 minutter efter kødet.

Spiral- gulerødder er gulerødder der er kørt i Spiralizeren og så får de et HURTIGT opkog.
Gulerødderne kunne da også være skåret i stave med en kniv, vi  kan bare lide  at det ser dekorativt ud 😀

“Bede-vafler” har INTET med religion at gøre, men det er min opskrift på spinatvafler, hvor jeg har erstattet spinat men en håndfuld beder, Jeg har 2 planter og de giver nu  et par håndfulde beder indtil de fryser væk når der kommer frost (de kan dampes eller bruges som spinat, stilkene kan dampes og anvendes som asparges) det er en nem plante der giver et fint udbytte.
1 stor håndfuld bedeblade blendes med  2 deciliter mælk, der tilsættes 150 g blendet havregryn (det er billigere end at købe havremel og virker fint) +  1strøget spsk bagepulver + 1/2 dl rapsolie – der blendes til det hele er en jævn dej – disse vafler smager godt som broccoli-vafler så starter jeg med 1/2 stor broccoli (ca 250 g) i stedet for  spinat/beder.
Det er et anderledes tilbehør i stedet for kartofler.
Til gæstemad virker det også elegant at servere en sådan til hovedretten som tilbehør.
Først 1 billede af “bederne” der blev til vafler dernæst retten