Mørbradgryde med Ris


Jeg har nogle mørbrad i fryseren fra da vores brugs havde dem til 25 kr for en stor mørbrad. Det kan betale sig at tænke lidt længere frem når det kan lade sig gøre, og dette var et godt tilbud.

Jeg tog en mørbrad, rensede den for lidt hinder (det hvide på mørbraden), skar den i store stykker og vendte den i krydret mel. Jeg krydrede med Ingefær, salt og peber.

Jeg brunede kødet i en klat smør i en gryde, tilsatte 1 løg skåret i tern og 2 gulerødder skåret i stave. Hældte 2 dl vand ved og lod det simre til gulerødder er møre, så er kødet også mørt ca 15 min. Smagte til og gav 3 dråber kulør. Til sidst kom der 1 dl fine ærter i.

Løse ris kogte jeg efter brugsanvisningen bag på pakken, i dag var det rigtigt løse ris men kunne også være 2 kogeposer. kogetiden varierer så kig på pakken.

Jeg serverede det pyntet med snitter af en tomat da det ser pænt ud, men det kunne lige så godt være en grøn krydderurt.

 

IMG_2182