MULLIGATAWNY (indisk carrysuppe)


Denne suppe indeholder MANGE krydderier, det kan virke voldsomt, det er det ikke – JEG bryder mig ikke om stærk mad, men kan godt lide LIDT krydret mad – så prøv –
Det er sådan og når jeg søger på denne suppe internationalt, har næsten hver familie deres egen opskrift (præcis som danske frikadeller). Er der noget familien IKKE kan lide – så udelad det, men den smager nu godt i denne version.
Vi lavede den i en kødløs udgave men jeg valgte at dem der havde lyst kunne komme tern af kyllingekød i og så blev der serveret brød (i dag var det grovtoast) og smør til.

Der bruges her hos os i dag:
1 Stor hakket porre, 3 fed hakket hvidløg, 2 stilke bladselleri (hakket), 2 hakkede gulerødder, 1 stort hakket æble, 1 lille hakket gul squash, 1 hakket sød kartoffel, 1 dåse hakkede tomater (jeg brugte en pose frosne fra fryseren), alt i alt var der mellem 1 – 1 1/2 Liter hakkede grøntsager.

Krydderier: i parentes hvad jeg brugte
karry  (3 tsk)
spidskommen  (1/2 tsk)
kanel  (1/2 tsk)
paprika  (1 tsk)
ingefær revet frisk  ( 1 stk på ca 5 cm)
gurkemeje revet frisk  (1 stykke på 5 cm)
salt og peber efter smag  (her bruger vi mere peber end salt da jeg ikke tåler så meget salt)

3/4 – 1  Liter boullion  (jeg bruger grøntsagsboullion, den fås mindre salt)
1 dåse kokosmælk  (her bruger vi light udgaven)

Efter ønske lidt maizena hvis man ønsker suppen jævnet lidt.

Der findes mange måder at lave suppen på (nogle mere forfinet end andre 😀 )
JEG kom lidt olie i en gryde tilsatte kryderier og  svitsede kort herefter kom grøntsagerne ned i og der blev vendt rundt –
Så tilsatte jeg boullion og suppen kogte stille under låg i ca 10 minutter –
Kokosmælken kom i og der blev kogt videre i 10 minutter eller til alle grøntsager er møre –
Suppen udvikler smag ved at stå –
Så varmer jeg den og smager til med salt og peber.