Madplan for uge 42


Denne uge er efterårsferie og mange tager et par dage fri sammen med deres børn –
Bag en portion boller sammen og køb lidt pynt (en lille pakke smarties, et stykke chokolade (der hakkes), måske et par miniposer slik (haribo feks) brug lidt kokosmel eller lignende) –
Det koster ikke meget at bage boller og selv små kan forme og pynte med 1 tsk glasur og lidt pynt – Jeg garanterer DE SMAGER MEGET BEDRE 😀 , og der hygges imens.
Jeg bager endnu en gang ROSENBRØD, min den ældste søn og barnebarnet på 15 kommer nemlig et par dage. Når jeg bager rosenbrød bages de jo i stænger – så bager jeg et par ekstra og fryser ned uden glasur og kokosmel, så er der lidt ekstra til morgenmad Lørdag/Søndag.
Sigtebrød bager jeg først på ugen så er MIN opskrift på sigtebrød klar til at komme på siden –
Jeg arbejder med at få opskriften justeret så den giver et sigtebrød der minder lidt om et gammeldags sigtebrød – de gamle opskrifter jeg har er enorme i portion. Da jeg jo ikke har folk på kost skal jeg bruge max 2 stk. Mange af de råvarer de havde dengang var anderledes end de muligheder der er i dag så der arbejdes på sagen.
Der er stadigt squash i baghuset så de bruges naturligvis også, evt til et brød og i hvert fald til aftensmad og revet i råkosten er de også fine med lidt gulerod og evt  nødder (har samlet mange hasselnødder i haven i år)
Sønnen skal til københavn først på ugen så er der kun manden og jeg hjemme – det åbner op for at bruge et par rester fra fryseren.
Mandag,  bruger jeg de rester der er af grønt fra haven (løg, kartofler, porrer og squash)
Tirsdag, skal måske have et blomkål
Onsdag, køber fisk hos fiskemanden
Torsdag, kød-sovsen laves af 200 g oksefars, revet gulerod og squash
Fredag, hakkebøf har gæster så der laves af  3 pakker oksefars
Lørdag, steger 2 store kyllinger købt til 28kr/stk i føtex.
Søndag, har frikadeller i fryseren, skal bruge leverpostej og en agurk

Mandag :…. Farseret porrer med grøntsagsgryde (der er nogle porrer (farseret) i fryseren, så laver vi en grøntsagsgryde til)
Tirsdag :….. Blomkålsgratin m brød   (Bager sigtebrød + 1 rugbrød)

Onsdag :……Flødekartofler m. røget fisk (måske laks eller hellefisk og jeg bruger mager madlavningsfløde)

Torsdag :…..Fuldkornspaghetti m. kødsovs (bager rosenbrød)

Fredag :…… Hakkebøf m kartofler og broccoli.

Lørdag :…… Kylling m ovnstegte kartofler og råkost

Søndag :…… Rugbrød m frikadeller, æg, tomat og pålæg (her kan bruges rester)

Indkøbsliste (For MIG, men kig i dine skabe):
1 blomkålshoved, kartofler, broccoli, spidskål, gulerødder, agurk (ialt ca 70kr) –
(her mangler JEG kartofler + broccoli)
smør(kærgården 10 kr),  8 liter mælk(64 kr), madlavningsfløde (10 kr), 1 bakke æg (12 kr), 2 pk skiveskåret ost  (2x 15 kr) og græsk yoghurt (20 kr) –
(HER mangler jeg ost)
pasta (5 kr), oksefars (20 kr), kylling(20 kr), 2 frosne leverposteje (a 5 kr)
(her mangler jeg oksefars og frosne leverposteje)
Mel (8 kr) havregryn(8 kr) 2pk gær(4 kr), flormelis(10 kr) + 2 pk brød
(her mangler jeg hvedemel og brød men bager selv)
8 bananer (8 kr)+ 1 glas marinerede sild(15 kr) fra torsdag i REMA
(torsdag skal jeg have banan + sild)
Ovenstående skulle kunne købes for under 350kr
OG her er så til morgenmad (havregryn/grød, mælk, rugbrød og hjemmebagt sigtebrød) –
Frokost: rester fra aftensmaden, evt æg, leverpostej og råkost (spidskål+gulerod)
Aftensmad i henhold til madplanen (jeg har 1 pose med farseret porrer i fryseren og har nogle frikadeller til søndag – hvis du har andre rester så brug dem eller kig efter et tilbud på feks kyllingelår (de er tit på tilbud)
OG HUSK – køb ikke noget fordi jeg gør det – alt der bliver købt hjem uden at blive brugt er spild af penge 😀 (Men derfor er jeg nu alligevel tilhænger af at man prøver noget nyt en gang imellem 😉 )