Sigtebrød


SIGTEBRØD:

Jeg har bagt sigtebrød i dag, jeg har lagt en stor klump dej –
Der var nok til 9 brød på ca 700 g.

Hvis man ikke er vant til at bage og ælte –
virker det voldsomt med så stor en portion –
men søg på “sigtebrød” i søgefeltet til højre,
den opskrift er god og giver 2 store eller 3 små,
det vil de fleste familier kunne spise –
ellers læg et i fryseren – det bliver de ikke ringere af 😉

Er man ikke vant til at bage brød, så prøv –
meget af det der sker når man ælter, skal man mærke i sine hænder,
Gærdej er jo levende og sigtebrød er et godt sted at starte,
da dejen godt må blive lidt fast – den kan bare hæve 15 minutter mere,
og sigtebrød er jo ikke fyldt med store huller.

Når jeg sætter dem til hævning, laver jeg en rille i midten med hånden,
det var et tip jeg fik og det virker så brødet  hæver og bliver mere firkantet,
og det kan vi godt lide – sigtebrød skal ikke ligne franskbrød 🙂

IMG_2500 IMG_2501 IMG_2502