Opskrifter til uge 6


Tomatsovs:
Her er den kødfri, men jeg bruger alle de rester af grønt + 3 fed hvidløg der er i køleskabet, de skæres småt ud og svitses, herefter tilsættes 2 dåser hakkede tomater eller her bruges en pose med frosne tomater (i tomatsæsonen lægger jeg overskud af modne tomater i fryseren – der bliver til hele vinteren) -det hele snurrer nu godt sammen i mindst 1/2 time smages til med salt og peber og serveres med krydderurter, flute og pasta.

Hvidkålssuppe:
1/4 hvidkål, 3 gulerødder, 3 porrer , 1/4 selleri, 3 mellemstore kartofler –
Det hele skæres i mundrette bidder og koges i ca 1 1/2 L vand tilsat feks. 2 bouillonterninger, dette kan også være en bøtte bouillon fra fryseren. Der kan tilsættes melboller.
Hvis der ønskes kød i kan der tilsættes kød og melboller.

Æggekage:

Æggekage m rugbrød + rest af kartoffelsalat fra i går

Risengrød:

Risengrød

Quinoa-frikadeller
google og der dukker rigtig mange op – Jeg gør således:
350g kogt quinoa, 1stor moset kogt kartoffel, 2-3 æg, 1 revet løg, 2 pæne fed revet hvidløg, salt + peber – det hele røres sammen og til sidst tilsættes 1/2 dl hvedemel – hvis farsen nu virker “tynd” tilsættes halvt rasp /havregryn lad den hvile i køleskab mindst 1/2 time (gerne mere)
Steges i halv smør/olie

Wienersnitzel:
Her bruger vi en pose med færdige snitsnitzler, de skal bare i airfryer-ovnen i 15 minutter, imens kommes sovsen i en gryde og stilles på brændeovnen, når vi skal spises er den varm – kartofler og grøntsager koges i en gryde og der rettes an, med citron, kapers og peberod (den lille ansjos vil vi gerne undvære 🙂

Svampegryde:
1 bakke svampe ordnes og skæres i mindre stykker (ikke for små)
50 g smør smeltes og 1 stort løg i skiver + 3 fed snittet hvidløg svitses i ca 5 minutter, tilsæt svampene og vend det rundt så drysses 20 gram hvedemel i og der tilsættes så langsomt et krus grøntsagsbouillon under omrøring der smages til med salt, peber og paprika – til sidst kommes 1 dl piskefløde i (jeg bruger en mager madlavningsfløde – I dag serveres med kartoffelmos, men smager godt med ris eller pasta.
halvdelen fryses ned