Skinkesnitzler med brasede kartofler og ærter

Snitzler er nemme at gå til på en hverdag, hvis man som os i dag kan “nøjes” med dem fra dybfrost – både LIDL og ALDI har dem i en rimelig kvalitet og med tilbehør til er det fest-mad på en hverdag.

——————————————

SKINKESNITZLER:

Tag dem der er nødvendigt og læg resten i fryseren med det samme.
Smelt halvt olie/ halvt smør på panden, og det er specielt her jeg ser fordelen ved den nye pande (den behøver ikke meget)
Steg snitzlerne lys-gyldne og tag dem op på et fad –
Pynt dem: her pyntede jeg halvdelen med agurkesnitter og den anden halvdel med revet skrap peberrod, vi fik citronsaft til i stedet for citronrytter, den benfri sild vil vi gerne undvære.

Der skal fine ærter til, de er fra frost og skal blot varmes igennem.

————————————————

BRASEDE KARTOFLER:

I  tirsdags kogte jeg ekstra kartofler,
De blev skåret i skiver og stegt på den anden pande.
Smelt en lille smule smør/olie og læg kartoflerne på,
rist dem gyldne uden at slå dem helt i stykker –
krydr med salt og peber

———————————————-

Vi fik agurkesalat, og råkost til –
En her i huset vil gerne have bearnaise-sovs til <3

————————————————

IMG_2492

 

Pasta med bacon, julesalat og peberonata

I dag er det sund mad beregnet til at fylde depoterne op efter hård træning –
husk rigeligt med vand.

———————————————————-

Bacon steges sprødt, steg rigeligt – jeg har stegt 3 pakker (5 kr pr stk i netto).
sæt det til side.

———————————————————-

PEBERONATA:

1 rød peberfrugt, 1 orange peberfrugt, 1 gul peberfrugt og et løg strimles i tynde skiver.
Tag 1 spsk fedt fra bacon og steg  det hele heri – hold varmt mens pastaen koger.

———————————————————–

JULESALAT:

julesalat er en kraftigere salat, der smager af mere –
Snit et eller to små hoveder, uden om stokken (den er bitter).

—————————————————————

Kog pasta (til at fylde kulhydraterne op med)

—————————————————————-

Tag et fad læg julesalat i den ene side –
Peberonata i den anden side –
og top op med bacon

Server med pasta og chilisovs og masser af vand –
vi fik et par modne avokado til ( de er mega sunde)

——————————————————————

IMG_2490

 

Mørbradbøf m. bløde løg

MØRBRADBØF MED BLØDE LØG:

1 Mørbrad, 2 løg, lidt mel, salt peber, smør/olie og lidt mælk

Mørbraden skæres fri for hinder – det er nemt – spidsen af kniven ind under en tynd grå hinde, følg hinden og skær den væk (ikke kødet). Hvis man køber mørbrad hos slagteren er den skåret fri for hinder, MEN den koster ca 2 1/2 gange mere – så lær at fjerne dem ( jeg købte 5 for 100 kr i lokale DAGLIG-BRUGS lige før jul – hos slagteren får jeg måske 2 små for de samme penge).
Mørbraden skæres i 7 -8 skrå skiver og de bankes med hånden.
Vendes i krydret mel og steges i halvt smør/olie – lægges i et fad.
Løgene skæres i skiver og steges på panden, når de er let brune hælder jeg 1/2 dl vand ved så bliver de bløde (og det vil jeg gerne have).
Jeg jævner skyen på panden med lidt mel udrørt i vand og justerer tykkelsen med letmælk, smag til med salt og peber. Måske skal der lidt kulør i (sovsen skal være lys-brun).

————————————————————————————————-

Serveres med kartofler, grøntsager (her råkost), syltede asier er gode hertil.

————————————————————————————————-

Vi fik frugtgrød til dessert.

————————————————————————————————-

IMG_2489

Millionbøf med “kartoffelsne”

KARTOFFELSNE:

Kartoffelsne er kogte kartofler der er trykket igennem en pure-presser – har man ikke en sådan duer det at presse kartoflerne igennem en sigte lige ned i skålen.
Smager godt til noget med sovs omkring – specielt hvis sovsen er krydret.

————————————————————————————————-

MILLIONBØF:

Millionbøf er i virkeligheden en jævnet kødsovs, smagt til som man kan lide den,
her synes vi den skal smage lidt gullashagtigt, altså med løg, gulerod og paprika.
Når jeg laver af 500 g oksekød som i dag tager jeg halvdelen fra i en bøtte INDEN jeg jævner sovsen med en melbolle – bøtten sætter jeg i fryseren, så er der til en lasagne en anden dag (der skal blot tilsættes en dåse hakkede tomater.

500 g oksefars brunes i gryden tilsættes et stort hakket løg og 2 gulerødder i tynde skiver – smages til med tomatkoncentrat (fra en tube, fås i supermarked), salt, peber og masser af paprika og hvad man ellers kan lide af krydderi – tilsættes 2,5 dl vand og småsnurrer ca 1/2 time.
Så tager jeg halvdelen fra til fryseren og resten tilsætter jeg en smørbolle –
og koger igennem og det er færdigt.
En smørbolle er en nem måde at jævne sovs eller suppe på:
2 spsk hvedemel, en lille smule salt og 2 spsk olie røres i et lille bæger til det er helt glat – nu tilsættes det 1 tsk af gangen og koges op.
Det er olien der suger melet til sig og det klumper ikke, hvis man rører rundt imens. Tidligere brugte man smør i stedet for olie, men olie er nemmere at røre ud.

———————————————————————————————-

Serveres med rødbeder til og hos os kartoffelbåde, da den ene af os ikke er begejstret for mosede kartofler 😉

———————————————————————————————–

IMG_2488

madplan for uge 12

Mad-plan for uge 12.

MANDAG…………………………Millionbøf med kartoffelmos

TIRSDAG………………………….Mørbradbøf med løg

ONSDAG…………………………..Æggekage med bacon og brød

TORSDAG…………………………Skinkesnitzel med brasede kartofler og ærter

FREDAG……………………………Skal ikke lave aftensmad -Hurra

LØRDAG……………………………Skal til fødselsdag

SØNDAG……………………………Små farsruller med bacon

Til denne uge skal jeg blot købe  skinkesnitzel, resten er i fryseren.
Så skal jeg have hentet kartofler i gårdbutikken i næsby (æg har jeg)
1 pose frosne fine ærter køber jeg i DAGLIG-BRUGSEN sammen med mælk.
Nogle friske grøntsager skal jeg også have, jeg har et hvidkål og 1 stor selleri fra LOLLE-FRUGT – dem har de stadigt til 15 kr og de er så store som hvidkålshoveder.
Så har jeg også købt nogle æbler – blandt andet nogle frasorterede 10 kr for ca 2 kg. de er frasorteret pga. facon og størrelse eller lignende – vi bruger dem i madlavningen, til æblegrød som vi godt kan lide og det sidste får fuglene.
Desuden har vi købt 2 slags spiseæbler – 1 grønt og et rødt så er der noget til enhver smag. Desværre var der ikke flere pærer.
Jeg vil så vidt muligt gerne have årstidens frugt og grønt
1. Det er friskt –
2. Det er ikke transporteret langt (miljøet) –
3. Støt de lokale landmænd (uanset hvor man bor i Danmark er der mulighed for at få en ordning hvor man kan købe frisk grønt – prøv abonnement på frugt & grønt-kasser).  –
4. Årstidens frugt & grønt er billigst – så udnyt at få en kvalitetsvare til en rimelig penge.
En tillægsgevinst : Hvis man spiser årstidens grønt spiser man varieret – en salat med danske tomater og agurker smager godt til grilmad på terrassen men har ikke meget smag i januar –

COMMENT0 Replies

YOUR INFORMATION

Mexikanske kyllinge-nuggets med ris

MEXIKANSKE KYLLINGE-NUGGETS:

I dag fik vi mexikanske kyllinge-nuggets fr dybfrost, (LIDL).
Det er rigtig kyllinge-kød der er marineret i  noget chilimarinade og paneret og forstegte – de skulle bare på panden i olie og brunes pænt på begge sider.
De var gode reelle stykker kød , der var ekstra chilisovs med til de 2 andre chili-lovers, jeg synes det var stærkt nok 😉

———————————————————————————————

Vi fik Ris og dampede grøntsager til

———————————————————————————————-

IMG_2487

MAD-PLAN til uge 12

Mad-plan for uge 12.

MANDAG…………………………Millionbøf med kartoffelmos

TIRSDAG………………………….Mørbradbøf med løg

ONSDAG…………………………..Æggekage med bacon og brød

TORSDAG…………………………Skinkesnitzel med brasede kartofler og ærter

FREDAG……………………………Skal ikke lave aftensmad -Hurra

LØRDAG……………………………Skal til fødselsdag

SØNDAG……………………………Små farsruller med bacon

Til denne uge skal jeg blot købe  skinkesnitzel, resten er i fryseren.
Så skal jeg have hentet kartofler i gårdbutikken i næsby (æg har jeg)
1 pose frosne fine ærter køber jeg i DAGLIG-BRUGSEN sammen med mælk.
Nogle friske grøntsager skal jeg også have, jeg har et hvidkål og 1 stor selleri fra LOLLE-FRUGT – dem har de stadigt til 15 kr og de er så store som hvidkålshoveder.
Så har jeg også købt nogle æbler – blandt andet nogle frasorterede 10 kr for ca 2 kg. de er frasorteret pga. facon og størrelse eller lignende – vi bruger dem i madlavningen, til æblegrød som vi godt kan lide og det sidste får fuglene.
Desuden har vi købt 2 slags spiseæbler – 1 grønt og et rødt så er der noget til enhver smag. Desværre var der ikke flere pærer.
Jeg vil så vidt muligt gerne have årstidens frugt og grønt
1. Det er friskt –
2. Det er ikke transporteret langt (miljøet) –
3. Støt de lokale landmænd (uanset hvor man bor i Danmark er der mulighed for at få en ordning hvor man kan købe frisk grønt – prøv abonnement på frugt & grønt-kasser).  –
4. Årstidens frugt & grønt er billigst – så udnyt at få en kvalitetsvare til en rimelig penge.
En tillægsgevinst : Hvis man spiser årstidens grønt spiser man varieret – en salat med danske tomater og agurker smager godt til grilmad på terrassen men har ikke meget smag i januar –

Flæskesteg a la jul (næsten)

FLÆSKESTEG:

Her svinekam, jeg har taget en lille halv kam op I GOD TID.
Jeg kigger efter at sværen er ridset ordentligt ned i fedtet,
gnider stegen godt med salt og sætter den i en kold ovn ,
tilsætter 2 dl vand-
Tænder ovnen på 200 grader og lader den st 1 3/4 time , så er stegen mør,
HVIS sværen ikke er sprød, skærer jeg den af og lægger den under grillen,
SÅ SKAL DER HOLDES ØJE, de bobler nu op og bliver sprøde.

Skær det halve ud i skiver og pynt med sværene –

———————————————————————————————–

Den anden halvdel skæres pænt rent og lægges i pose i fryseren til Sandwich.
Resterne skæres rene for fedt og skæres i tern til  biksemad SØNDAG.

————————————————————————————————

RØDKÅL:

Rødkål var en spand tilbage fra jul – det varmes i mikroovn,
tilsættes et par tsk-fulde ribsgele og omrøres.

————————————————————————————————–

Serveres med sovs af skyen, kogte kartofler og 1/2 æbler med gele,
Dette kan søges i søgefeltet til højre.

————————————————————————————————–

IMG_2485

 

Fiskefrikadeller med dampede grøntsager

I dag kunne jeg få fiskefars – det er meget lidt færdig fiskefars jeg vil spise –
så det er lidt et problem at være så kræsen.
I dag fik jeg den fiskefars jeg kan lide, den er fra et fiskehus på skagen og er lavet af torsk & laks – det lyder meget fornemt 😉 men den er fra ALDI, jeg købte 2 pakker, da vi gerne vil have et par stykker til frokost i weekenden – ud af den portion blev der 11 store fiskefrikadeller – håber så der bliver 3 til frokost.

————————————————————————————————-

FISKEFRIKADELLER:

Færdig fiskefars formes med en spiseske der dyppes i koldt vand – så hænger farsen ikke fast.
Sættes på en varm pande med halvt olie halvt smør – (til fiskefrikadeller synes jeg ikke der skal spares på fedtstof)
Der skrues ned næsten med det samme, de skal steges meget langsomt og vendes ofte undervejs – de må ikke blive brankede men skal være gyldne udenpå så PAS PÅ

Selvfølgelig skal der remoulade til fiskefrikadeller.

————————————————————————————————–

DAMPEDE GRØNTSAGER:

I dag bruger vi dampkoger, men alle grøntsager kan koges i letsaltet vand.
Her bruger vi i dag  kartofler, gulerod, lidt broccoli og lidt selleri.
Jeg bruger begge skåle til dampkogeren i dag –
Nederst kartoflerne – Øverst grøntsagerne med skillevægge imellem, da sønnen helst ikke vil have selleri.
Jeg tilsætter broccoli og selleri, når det andet har dampet 10 min da de godt må have lidt “bid”.

———————————————————————————————–

Vi får i dag bearnaisesovs til – har lidt af den færdige slags i køleskabet og der er ingen grund til at købe noget der skal smides ud 🙂
Den skal blot tilsættes mælk og varmes.

————————————————————————————————-

IMG_2484

 

 

Kylling i tomatsovs med ris

KYLLINGEBRYST I TOMATSOVS:

2 stykker kyllingebryst skæres i strimler
1 glas tomatsovs (min er fra LIDL < 10 kr)
1 spsk smør
krydderier efter smag (her tørret oregano, hvidløgsgranulat, salt og peber)

Panden varmes op og smør smeltes,
kyllingestykkerne lægges på og steger til de er halvfærdige,
krydres godt og vendes rundt,
tomatsovsen hældes over og der lægges låg på,
det hele små-snurrer nu et par minutter til det er mørt.
Drysses med krydderurter – det pynter og smager godt.

————————————————————————————————

KOGTE RIS:

4 dl vand og 1 spsk salt bringes i kog
2 dl  parboiled ris tilsættes og koger i 12 minutter.
Risene hviler ca 8-10 minutter.

————————————————————————————————-

JEG ønskede grøntsager, da de andre var ligeglad, dampede jeg lidt frosne grøntsager. <3

Der serveres brød til – tog det gammeldags fuldkornsbrød, jeg bagte i går,
det kan vi godt lide.

————————————————————————————————-

IMG_2483