Kalkun m kartofler og “Waldorfsalat”

Kalkunen er 2 kalkununderlår der er stegt ved 180 grader i 5 kvarter –
Herefter er kødet skåret fra benene og evt spoleben (nogle tynde bruskagtige) er fjernet –
Kødet (i hvert fald en del af det bliver mindre stykker, men derfor smager det altså godt)
Skyen jævnes til skysovs og smages til.

Kartofler er nogle nyopgravede fra nogle vi lagde  i salatbedet efterhånden som det blev tømt –
Det lille bed gav 1 hel stor spand fine nyopgravede kartofler <3

Waldorfsalat holder vi meget af, også den oprindelige –
MEN vi laver nu ofte denne billigudgave (og kaloriefattige) –
Jeg tager græsk yoghurt og rører med 1 spsk mayo-light –
Heri blandes hakket æble m skræl + hakket bladselleri + hakket nødder + finthakket rå jordskokker – det hele har vi i haven.

Madplan for uge 44

Denne uge rammer vi 1-11 så er det snart tid for indkøb til jul –
Vi skal have kigget alle lyskæder efter og have dem afprøvet – De er blevet meget billige, men her smides de først ud når de er i stykke – de genbruges i flere år.
Det betyder så også at jeg i denne uge rydder op på hylden med konserves OG igen igen i fryseren – 2hylder + 1 skuffe skal være klar til jule og nytårs-indkøb. –
Man kan lige så godt prioritere at få det gjort nu, så skal man ikke bokse med det i sidste øjeblik. 😀 – Jeg er et rimeligt ordensmenneske, men roder da som alle andre en gang imellem, men vores indkøb har jeg styr på –
Fordi :  for det første giver det væsentligt mindre stress – og det har jeg ikke godt af
for det andet giver det en væsentligt bedre økonomi (der er gået sport i det)
for det tredje kan jeg lide at gå og gøre de sidste indkøb stille og roligt.
Derfor, er der gjort plads til tingene, kan man udnytte de ting der kommer på tilbud i November din andesteg, flæskesteg og medister kan sagtens lægges i fryseren nu –
JEG tager 2 plastikkasser med låg – heri lægger jeg konserves, mel, sukker, kaffe, te, havregryn osv. i den ene – den anden er forbeholdt decideret julevarer (vi skal på en tysklands-tur her først i November der klarer vi nogle af dem OG DET SKAL SÆTTES LANGT VÆK (her gælder princippet: ude at øje ude af sind)

Mandag:….Kylling i paprika m risblanding + stegte grøntsager

Tirsdag:…..Frikadeller m stuvet hvidkål (sønnen får pasta + har “deller” i fryseren)

Onsdag:…..Stegte Kalkunlår med Waldorfsalat og kartofler

Torsdag:….Suppe med hjemmebagte flutes (+ kødboller til dem der ønsker det)

Fredag:……Vi er ikke hjemme så der laves ikke mad

Lørdag:……Mørbrad-bøf m løg, stegte rodfrugter og kartoffelbåde

Søndag:…..Million-bøf m Rodfrugt-mos (pasta til sønnen) + linsesalat

Suppen Torsdag er som udgangspunkt vegetarisk, man vælger selv om der skal kødboller i – Fredag er vi på tur, så der kan man vælge noget uden kød – Søndag er millionbøffen en vegetarisk  udgave fra Urtekram baseret på et soyaprodukt – Jeg ved mange græmmes lidt ved tanken, og havde man sagt til mig for 8 år siden at det var dagens ret, havde jeg bestilt take-away, men et STORT vægttab (40 kg) i 2011 gjorde, at jeg fik lyst til at udforske andre former for fødevarer – grøntsager – fisk – vegetariske produkter osv.

I sidste uge havde LIDL 2 kalkun-underlår for 20 kr (indrømmet, jeg købte 2 pakker) – det er magert kød og bliver til rigtig god og billig mad.
De sidste grøntsager kan jeg muligvis få brugt i denne uge og porrerne (der er en del) flyttes hen i en rende ved drivhuset.
Jordskokker graves op men vi lader altså (ca 1/3) være i jorden – det skal blive meget hård frost før de tager skade – så dem kan vi grave friske op i frostfrie perioder.
Krydderurter i potter er flyttet i drivhus sammen med et lille bord + et par stole – Denne plads er et yndet “kaffested” på de gode dag OG katten elsker den plads.
JEG har det kød jeg skal bruge i fryseren – Kartofler + grønt har jeg fra haven, så det bliver en “billig” omgang for mig i denne uge – Jeg behøver heller ikke bage i denne uge (har brød nok fra de sidste 2 bagninger) – Jeg bager nok en portion norske klejner en gang i løbet af ugen for hyggens skyld 😀
Indkøb (mine) – JEG vil i denne uge handle i LIDL, da de har en del af det på listen på tilbud –
HVIS man er god til at handle med skyklapper på, kan man yderligere spare ved at kigge tilbudsaviserne og skrive en nøjagtig indkøbsliste, gå i flere butikker OG kun komme ud med det ønskede  – JEG ved at jeg ville fristes over evne flere gange så jeg vælger at handle hvor de har en del tilbud jeg kan bruge – så i denne uge LIDL
smør (becel)  –  7 l mælk –  1 x ost – græsk yoghurt – frugt – Plastikposer (til fryseren) –
OG gulerødder –
Det var vist det jeg manglede
Hvis du ikke som jeg har nogle reserver at trække på skal du også bruge:
Kylling, fars, mørbrad eller svinefilet, 1pose rodfrugter, 2 kg kartofler, hvidkål (fås frosset, men jeg foretrækker 1 lille helt hovede, det kan bruges som coleslaw eller til råkost til madpakkerne) + 1 rest ris og pasta (her koger jeg en rest af den slags der er, det er også godt til en salat til frokost)
Det hele kan købes for ca 325 – 350 kr
Da  jeg kan bruge af de ting der er i gemmerne, skal jeg max bruge 150 kr i denne uge.

Når jeg næste gang skal købe STORT ind (gør jeg ca 1 x om måneden), bruger jeg 3-400 kr ekstra skal jeg have:
Toiletpapir og køkkenrulle (her køber jeg den billigste i  LIDL – det skal jo bare smides ud alligevel) –
Vaskemiddel (flydende og køber en stor dunk, så hælder vi over på en lille dunk efterhånden)
Pasta (køber den hos SYD BAZAR i Nyk F , ofte har de 5 poser for 20 kr)
Mel, tørgær og kunstig sødemiddel
Neutral olie (her køber jeg 4 L ad gangen af Rapsolie)
Hvis jeg mangler dåsevarer køber jeg det, men det mangler jeg ikke i øjeblikket, så det bliver ca 200 kr.

I dag bage-dag (Franskbrød og Sigtebrød)

Jeg har arbejdet en del med min opskrift på SIGTEBRØD,
JEG ville opnå at få et sigtebrød der minder om et gammeldags sigtebrød
Jeg synes det er lykkedes at få et brød som vi kan lide det –
Lyst – kompakt/tæt men alligevel med lufthuller og med en meget let smag af surdej, det opnår jeg ved at anvende græsk yoghurt, i min gamle kogebog er anvendt “kærnemælk fra smørproduktion” OK så er den græske yoghurt nemmere.

Jeg brugte:
500g lunken vand
200g græsk yoghurt
1/2 pk gær (dejen hæver længe derfor er det nok)
50 g smeltet smør
1 stor tsk salt (groft)
1 stor tsk honning (sukker kan bruges, jeg er diabetiker og tåler bedre honning, men sådan er det ikke for alle)
800 g sigtemel
250-350 g Hvedemel (det svinger hvor meget mel dejen kan optage)
OBS mine brød er ikke søde, hvis man kan lide det skal der det dobbelte sukker/honning i

Jeg opløser gæren i vand og yoghurt –
tilsætter salt, honning og smeltet AFKØLET smør –
Herefter røres sigtemelet i (nu er dejen meget klistret) –
Der røres lidt af hvedemelet i og der æltes godt, efterhånden vil dejen samle sig og blive elastisk og man kan mærke at den virker “levende” (ved ikke helt om udtrykket kan forstås) men man kan mærke den hæver lidt mellem fingrene. (du skal ikke bruge alt melet nu, gem en kop) – dejen stilles til hævning i mindst 1 time gerne 2 i en stor skål.
Dejen æltes nu med resten af melet og formes til sigtebrød og lægges i forme, der sættes til hævning til næsten den dobbelte størrelse – jeg laver 3 lidt mindre ,men 2 større forme som til rugbrød kan rumme dejen
Pensles med smeltet smør eller mælk.

Bages ved 200 grader i 35-40 minutter

Her har jeg skåret endeskiven af et nybagt sigtebrød – DET bør man ikke, men ville gerne have at man kunne se forskellen på mine brød (normalt er det altså svært at holde fingrene væk :D)

 

Franskbrød:
Jeg bagte 3 stk efter denne opskrift

HVEDEBRØD


som jeg synes virker hver gang, ælt godt og giv tid til hævning
Jeg har så penslet med sammenpisket æg og drysset med birkes

 

Ved at se på de 2 billeder kan man se forskellen på et sigtebrød og et franskbrød – og derved forstår man nok bedre, hvad jeg mener med et tættere kompakt brød 🙂

 

 

Forloren hare m tilbehør

FORLOREN HARE m tyttebær

1 pakke  (500 g) oksefars men jeg bruger også  kalv og flæsk æltes i en skål med: 1 æg, 2 dl mælk, 1 tsk salt, lidt peber og 1/2 tsk stødt ingefær – der æltes rasp i ca. 2,5 dl måske lidt mere, det skal blive et fast farsbrød – der lægges baconskiver over  hele “brødet” – det lægges i en lille bradepande og der tilsættes 1 dl vand.

Hvis man startede med at tænde ovnen skal det sættes ind i den varme ovn og stege 45-50 minutter. Hvis ovnen er kold skal det have ca 60 minutter.

 

SOVSEN:
Den laves af skyen fra haren.
Skyen  (ca 2,5 dl) hældes i en kasserolle og 1 spsk hvedemel piskes helt ud heri –
Koger op og småkoger et par minutter under piskning –
Smages til med salt og peber og justeres i farven med en dråbe kulør –

Æbler med gele:
3 æbler skrælles , (hvis man bruger nedfaldsæbler skal der være mindst 2 halve æbler pr person)
De skæres i halve og kernehuset fjernes, lægges med den buede side opad på en tallerken
drysses med en spsk sukker og en spsk vand, sættes i mikroovnen ved fuld effekt i 1 minut, herefter vendes de og får 15 – 60 sek. alt efter hvilken ovn man bruger, (min skal have 20 sek), så er de møre skal køle af og fyldes med 1 tsk ribsgele i “hullet”

Fra man starter med at skrælle til de er færdige går ca 5 min og det er et tilbehør som specielt børn holder af, og vi har stadigt en kurv æbler stående fra egen have så  hvorfor ikke bruge dem til noget godt tilbehør
serveres m brunede kartofler og hvide kartofler

Madplan for uge 43

Jeg fortsætter med at udnytte det sidste der er i haven (der er stadigt små squash, løg og jordskokker, blegselleri og krydderurter) – så det bruger vi da af.
Agurker, snackpeber, tomat og andet grønt kan jeg købe i en bod lige ved os – det er rimeligt i pris og kvaliteten er god (eks: 4 skæve agurker for 10 kr og snackpeber i pose for 15 kr)
Jeg købte rigeligt med fars sidste uge så det har jeg i fryseren – andre ting har jeg også købt ekstra af når der har været tilbud på og har lagt i fryseren – Vegetar-produkterne køber jeg ALTID i Rema eller Netto når der er tilbud, så er prisen let det halve af normalprisen (jeg har givet 10-15 kr for linsebøffer og veggie-kebab)

Mandag:……..Forloren hare m tyttebær og brunede kartofler
(Mormormad)

Tirsdag:……….Italienske kødboller, grøntsager og fuldkornspasta

Onsdag:……….Suppe m kødboller – har stadigt grøntsager i havehuset
(mulighed for kødfri)

Torsdag:………Grønlangkål m stegte pølser (sønnen får hjemmelavede pølsebrød)(Mormormad)

Fredag:………..Stegt bacon,kartofler, ærter og persillesovs (sønnen får pasta)

Lørdag:………..Pitabrød m kebab-kød og stegte grøntsager(Så kan jeg udelade dressing) + der er stadig små squash der kan bruges.
(kan spises kød-frit)

Søndag:……….”Reste-buffet”, det plejer at være et hit her hos os, så tager jeg rester i fryseren – alle for små som selvstændig middagsret – det serveres med feks. brød, brasede/stuvede kartofler eller en  lun pastasalat, alt efter hvilke rester der er. Vi kan så tage det vi kan lide og har lyst til.
( Her kan vælges kød-fri produkter)

Indkøbsliste:
Oksefars (30kr), Pølser (15kr køb de gode m MINDST 80%kød) de behøver ikke være dyre, REMA og LIDL har dem (jeg vælger efter prisen), 1 dobbeltpakke bacon (15 kr), 1 pk. kebab-kød  (15 kr – vi bruger et veggie-produkt), 2 pakker pålæg (20 kr) , 1 bakke æg  (10 kr) –
Gulerødder, kartofler, 1 pk frossen grønkål, 1 pose frosne ærter, 1 ds majs, 1 agurk, 1 ps tomat, 1 pose æbler (75 kr).
Jeg bruger en stok frisk grønkål og køber grøntsagerne ved en bod da jeg bor på landet – det kan alle jo ikke, derfor er det skrevet på –
1 pose pasta, 1 glas kartofler (bruger jeg til brunede kartofler), 2x pitabrød  (eller en dobbeltpakning) – rugbrød(jeg har i fryseren fra sidste uge) (40 kr) –
Hvedemel + gær  (hvis man vil bage) ellers 1 x fuldkornstoast, 1 pakkeost (20 kr)+ 1 glas marmelade (10 kr), 7 L mælk (56 kr), 1 pk smør(15 kr), 1 fl olie (10 kr) Havregryn (hvis det mangler)     –
Dette skulle igen kunne købes for 350 kr, men husk at se efter, hvad du har i forvejen.
Jeg har regnet det hele med minus drikkevarer, te kaffe eller kakao – det er jo individuelt, hvad der bruges. Men ovenstående rækker til morgenmad (havregryn/grød, brød/boller m ost/marmelade) frokost/madpakker ( rester fra aftensmaden, pålæg, æg og råkost),
aftensmad i følge madplanen,  2 hjemmebagte franskbrød + måske en plade boller.

Lidt rester + en grøntsagsgryde blev til aftensmad

Selv om aftensmaden i dag var baseret på rester: 3 stk farserede porrer fra i mandags og kogte kartofler fra i går blev sammen med en grøntsagsgryde til velsmagende aftensmad.

Grøntsagsgryde:
Lige dele tern af squash og gulerødder + 1 løg i tern –
Svitses i 1 tsk olie og tilsættes 3/4 dl boullion  –
Snurrer så til det er mørt –
Smages til med salt og peber samt timian.

Madplan for uge 42

Denne uge er efterårsferie og mange tager et par dage fri sammen med deres børn –
Bag en portion boller sammen og køb lidt pynt (en lille pakke smarties, et stykke chokolade (der hakkes), måske et par miniposer slik (haribo feks) brug lidt kokosmel eller lignende) –
Det koster ikke meget at bage boller og selv små kan forme og pynte med 1 tsk glasur og lidt pynt – Jeg garanterer DE SMAGER MEGET BEDRE 😀 , og der hygges imens.
Jeg bager endnu en gang ROSENBRØD, min den ældste søn og barnebarnet på 15 kommer nemlig et par dage. Når jeg bager rosenbrød bages de jo i stænger – så bager jeg et par ekstra og fryser ned uden glasur og kokosmel, så er der lidt ekstra til morgenmad Lørdag/Søndag.
Sigtebrød bager jeg først på ugen så er MIN opskrift på sigtebrød klar til at komme på siden –
Jeg arbejder med at få opskriften justeret så den giver et sigtebrød der minder lidt om et gammeldags sigtebrød – de gamle opskrifter jeg har er enorme i portion. Da jeg jo ikke har folk på kost skal jeg bruge max 2 stk. Mange af de råvarer de havde dengang var anderledes end de muligheder der er i dag så der arbejdes på sagen.
Der er stadigt squash i baghuset så de bruges naturligvis også, evt til et brød og i hvert fald til aftensmad og revet i råkosten er de også fine med lidt gulerod og evt  nødder (har samlet mange hasselnødder i haven i år)
Sønnen skal til københavn først på ugen så er der kun manden og jeg hjemme – det åbner op for at bruge et par rester fra fryseren.
Mandag,  bruger jeg de rester der er af grønt fra haven (løg, kartofler, porrer og squash)
Tirsdag, skal måske have et blomkål
Onsdag, køber fisk hos fiskemanden
Torsdag, kød-sovsen laves af 200 g oksefars, revet gulerod og squash
Fredag, hakkebøf har gæster så der laves af  3 pakker oksefars
Lørdag, steger 2 store kyllinger købt til 28kr/stk i føtex.
Søndag, har frikadeller i fryseren, skal bruge leverpostej og en agurk

Mandag :…. Farseret porrer med grøntsagsgryde (der er nogle porrer (farseret) i fryseren, så laver vi en grøntsagsgryde til)
Tirsdag :….. Blomkålsgratin m brød   (Bager sigtebrød + 1 rugbrød)

Onsdag :……Flødekartofler m. røget fisk (måske laks eller hellefisk og jeg bruger mager madlavningsfløde)

Torsdag :…..Fuldkornspaghetti m. kødsovs (bager rosenbrød)

Fredag :…… Hakkebøf m kartofler og broccoli.

Lørdag :…… Kylling m ovnstegte kartofler og råkost

Søndag :…… Rugbrød m frikadeller, æg, tomat og pålæg (her kan bruges rester)

Indkøbsliste (For MIG, men kig i dine skabe):
1 blomkålshoved, kartofler, broccoli, spidskål, gulerødder, agurk (ialt ca 70kr) –
(her mangler JEG kartofler + broccoli)
smør(kærgården 10 kr),  8 liter mælk(64 kr), madlavningsfløde (10 kr), 1 bakke æg (12 kr), 2 pk skiveskåret ost  (2x 15 kr) og græsk yoghurt (20 kr) –
(HER mangler jeg ost)
pasta (5 kr), oksefars (20 kr), kylling(20 kr), 2 frosne leverposteje (a 5 kr)
(her mangler jeg oksefars og frosne leverposteje)
Mel (8 kr) havregryn(8 kr) 2pk gær(4 kr), flormelis(10 kr) + 2 pk brød
(her mangler jeg hvedemel og brød men bager selv)
8 bananer (8 kr)+ 1 glas marinerede sild(15 kr) fra torsdag i REMA
(torsdag skal jeg have banan + sild)
Ovenstående skulle kunne købes for under 350kr
OG her er så til morgenmad (havregryn/grød, mælk, rugbrød og hjemmebagt sigtebrød) –
Frokost: rester fra aftensmaden, evt æg, leverpostej og råkost (spidskål+gulerod)
Aftensmad i henhold til madplanen (jeg har 1 pose med farseret porrer i fryseren og har nogle frikadeller til søndag – hvis du har andre rester så brug dem eller kig efter et tilbud på feks kyllingelår (de er tit på tilbud)
OG HUSK – køb ikke noget fordi jeg gør det – alt der bliver købt hjem uden at blive brugt er spild af penge 😀 (Men derfor er jeg nu alligevel tilhænger af at man prøver noget nyt en gang imellem 😉 )

MULLIGATAWNY (indisk carrysuppe)

Denne suppe indeholder MANGE krydderier, det kan virke voldsomt, det er det ikke – JEG bryder mig ikke om stærk mad, men kan godt lide LIDT krydret mad – så prøv –
Det er sådan og når jeg søger på denne suppe internationalt, har næsten hver familie deres egen opskrift (præcis som danske frikadeller). Er der noget familien IKKE kan lide – så udelad det, men den smager nu godt i denne version.
Vi lavede den i en kødløs udgave men jeg valgte at dem der havde lyst kunne komme tern af kyllingekød i og så blev der serveret brød (i dag var det grovtoast) og smør til.

Der bruges her hos os i dag:
1 Stor hakket porre, 3 fed hakket hvidløg, 2 stilke bladselleri (hakket), 2 hakkede gulerødder, 1 stort hakket æble, 1 lille hakket gul squash, 1 hakket sød kartoffel, 1 dåse hakkede tomater (jeg brugte en pose frosne fra fryseren), alt i alt var der mellem 1 – 1 1/2 Liter hakkede grøntsager.

Krydderier: i parentes hvad jeg brugte
karry  (3 tsk)
spidskommen  (1/2 tsk)
kanel  (1/2 tsk)
paprika  (1 tsk)
ingefær revet frisk  ( 1 stk på ca 5 cm)
gurkemeje revet frisk  (1 stykke på 5 cm)
salt og peber efter smag  (her bruger vi mere peber end salt da jeg ikke tåler så meget salt)

3/4 – 1  Liter boullion  (jeg bruger grøntsagsboullion, den fås mindre salt)
1 dåse kokosmælk  (her bruger vi light udgaven)

Efter ønske lidt maizena hvis man ønsker suppen jævnet lidt.

Der findes mange måder at lave suppen på (nogle mere forfinet end andre 😀 )
JEG kom lidt olie i en gryde tilsatte kryderier og  svitsede kort herefter kom grøntsagerne ned i og der blev vendt rundt –
Så tilsatte jeg boullion og suppen kogte stille under låg i ca 10 minutter –
Kokosmælken kom i og der blev kogt videre i 10 minutter eller til alle grøntsager er møre –
Suppen udvikler smag ved at stå –
Så varmer jeg den og smager til med salt og peber.

Kartoffel/Pølsefad m salat

I dag bagte jeg Cookies, det var nemlig LET mad til aften –
Salaten var en kop  kogt fyldt pasta (rest fra i forgårs) blandet med gul tomat (fra drivhus), 1/2 snack-peber i små tern (er tit på tilbud og langt billigere end peberfrugt) og en avokado skåret i stykker –
Dressingen er en ny fra ALDI, det er en krydderurtedressing og er ikke så fed som de fleste dressinger.

Kartoffel/pølsefad :
Tager  nok 1 kvarter at lave og passer så sig selv i ovnen i 45-50 minutter
Pølser skæres i skrå skiver – brug nogle gode, JEG brugte 1 pakke med 5 krydrede kyllingepølser med 90% kød fra slagter Aalbæk (de var krydrede og fantastiske)
De lægges i et smurt ovnfast fad/bradepande – herover et stort hakket løg og øverst et tæt lag skrællede kartofler der er skåret i “klodser” –
Der strintes lidt olie på (ca 3 spsk)
Det krydres med et drys paprika, lidt timian, salt og peber –
I ovnen (min kom i en kold ovn, termostaten på 200 grader) i ca50 minutter –
Rør et par gange undervejs.

Det var rigtig hurtig mad, der bestemt blev godkendt 🙂

Cookies omskrevet til diabetikervenlig udgave

Brugte denne opskrift fra “SPIS OG SPAR” af Jesper Vollmer
MEN:
Jeg brugte sukkererstatningen “Perfect Fitt” i stedet for  de 120g sukker (De erstattes så med 60 g Perfect Fitt) OG det erstatter så også halvdelen af smørret MEN det skal blandes med melblandingen. Der bliver 1/2  så meget smør og næsten kun 1/4 sukker i mine kager og de smager stadigt godt.
Man starter så med  70 g Farin + 70 g smør der piskes , der tilsættes et æg og der piskes godt igen –
Herefter tilsættes resten  –
Af denne portion bliver der 20 cookies –
Hvilket betyder 3,5 g tilsat sukker + 3,5 g tilsat smør pr kage, det er en mængde der kan tages højde for i løbet af dagen (hvis man ikke spiser for mange kager)

Ingredienser:
120 g sukker 140 g farin
140 g smør
1 stk. æg
240 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. natron
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. vaniljesukker
150-200 g chokolade (her bruger jeg et stykke meget mørk chokolade + hakkede hasselnødder- eller kokosmel blandet med hakkede mandler)

Fremgangsmåde:

1..Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
2..Tilsæt æg og pisk igen.
3..Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
4..Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
5..Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
6..Kom dejen på køl i min. 1 time – gerne til dagen efter.
7..Del dejen i 70 g stykker og rul dem til kugler. (jeg lavede dem mindre)
8..Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir – der skal være god afstand mellem dem. På en almindelig bageplade kan der være 8 stk. (jeg fik 22 af portionen)
9..Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter (15 min. = let bløde, 16 min. = almindelig, 17 min. = sprøde)Mine der er mindre fik 12 minutter
10.Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
de er bløde når de kommer ud men bliver sprøde ved afkøling.
11.Afkøl 15 minutter.