Pandekage-muffins


Jeg har flere gange set pandekagedej bagt i forskellige forme og faconer –
OG det kan da sikkert være meget romantisk med pandekager formet som hjerter
MEN min familie er herlig ufølsomme og ville  sige HVORFOR (og mangle “stakken”)

Jeg besluttede mig for, nogen tid siden, at arbejde lidt på sagen, fordi hvis man kunne lave noget der smagte som pandekager lettere end at stå en time til halvanden ved stegepanderne (jeg bruger 2) – SÅ ville jeg adoptere metoden 😉

Jeg har prøvet et par opskrifter (de var ikke gode) så jeg har lavet min egen, men brugt metoden med muffinsforme af papir, der blev lagt i mine muffinsforme.

Det virker – de smager godt og kan da anbefales at prøve –
Men det smager af pandekage, med en klat syltetøj på toppen,(
der bliver en naturlig bue hvor klatten kan ligge i mine
MEN DE KAN IKKE RULLES SIGER SØNNEN –
Jeg synes det smager som æbleskiver i form – de er faktisk ok 😀

Pisk dejen sammen, jeg gjorde det i en kande – så var det lige til at hælde i formene-
Det er nemt til uventede gæster + billigt

1/2 dl sukker + 1 spsk vaniljesukker
2 dl  hvedemel
1 1/2 spsk  bagepulver —————–Dette blandes
Der piskes 2 store æg 1/2 dl olie og 4 1/2 dl mælk i –

Så er dejen færdig og kommes i muffinsforme –
Sættes i en 190-200 grader varm ovn i ca 15- 18 minutter
Hvis de bages 5 minutter mere bliver de “muffinsagtige” (mere tørre end bløde)

Jeg fik 20 stk i forme fra netto (ikke de største)

WP_000131