Pizzaer (hjemmelavet)


Da jeg skulle lave pizza til i aften var det meningen at jeg ville lave dem på fladbrød som bund.
Det fungerer fint, men der kommer en ekstra ung mand i aften og sønnen og ham skal i skoven og køre på mountainbikes så der bliver lavet rigeligt med pizza i dag fra bunden af 🙂

Dejen:
600 g hvedemel (gerne pizzamel, men mit er almindeligt billigt hvedemel)
2 tsk salt, 1tsk timian og evt chiliflager fra en kværn.
3 spsk olie
3,5 dl lunken vand
1 pakke gær (smuldret)

Melet hældes i en skål og resten hældes ned  i et hul i midten
Det hele røres nu sammen indefra og æltes til sidst godt
sættes til hævning 1/2 time

Imens laves fyldet:
Jeg brugte et glas pastasovs,
Lidt hakket gul og orange peberfrugt, bland med 1 stilk hakket bladselleri (brug hvad der er)
6 cherrytomater hakkede
Skinke (jeg brugte en rest kogt skinke, skåret i tynde skiver og hakket, mængde ca 150 g )
Revet ost ca 1 almindelig pose pizzaost – (min er osterester der er revet og frosset.)
læg det hele i bunker på skærebrædtet.

Så er dejen hævet 1. gang
Den æltes igennem og formes til 7 kugler a ca 140 g, de lægges i en skål til hævning igen i mindst 1/2 time –
Nu tænder jeg ovnen på 225 grader .

Når dejen er hævet rulles bollerne ud til pizzastørrelse smøres med
TOMATSOVS, TOMATSTYKKER og PEBERFRUGT pålægges –
Så forbages de til bunden er fast og lys –
De tages ud og der lægges SKINKE OG OST  på når de er kølet lidt af –
De er nu klar til at pakke i bagepapir til i aften som her –
Eller til at pakke i fryseren til en anden gang.
Der kommer de bare i ovnen til osten er smeltet –
Så er de gode men ikke tørre. (hvis de er frosset tøs de op først)

  1. billede er mine dej-klumper, der er lagt til hævning 2.gang
  2. billede  er mine pizza parat til ovnen, med tomatsovs, tomat og peberfrugt.
  3. billede er de forbagte pizza efter der er lagt skinke og ost på, her er de klar til pakning.

IMG_3223 IMG_3224 IMG_3225