Pølsehorn + Boller (også til fryseren)


 

Jeg brugte nedenstående opskrift: fik 64 pølsehorn – 1 madbrød + 18 morgenboller m havregryn.  Det meste er lagt i fryseren til i påsken –
10 pølsehorn + 6 boller  bliver oppe (bollerne til morgenboller i morgen – de sidste pølsehorn forsvinder nok i løbet af i morgen)

Det vigtigste ved pølsehorn og boller er ikke at have travlt –
LAD DEJEN HÆVE _
første gang til dobbel str –
når den er hævet –
æltes den og formes og stilles til hævning til den er godt Svampet –
og så pensler jeg 2 gange med æg –
første gang  lige når de er formet, anden gang når de skal i ovnen 🙂 –
så bliver de flot blanke.

Dette er en meget stor gærdej – det halve vil være nok til de fleste  –
Men tro mig, jeg deler dejen i 2  bager så halvdelen som boller og resten som pølsehorn
og alt bliver spist, jeg putter bare lidt i fryseren.

Jeg startede med at lave en Stooooor gærdej.
Brugte 1,2 L mælk /vand (lunkent), 2 pk tørgær (eller 2 pk almindeligt gær), 4 tsk salt og 3 spsk flydende honning. Alt piskes godt sammen, tilsættes 1 dl olie og ca 2 kg hvedemel (jeg brugte godt 2 kg), det afhænger lidt af hvor tørt ens mel er og hvad mærke der bliver brugt, jeg brugte det billige fra COOP:)

Dejen blev æltet og sat til hævning til dobbel størrelse

Jeg ruller en tynd rulle dej og snor den om pølsen, det giver pæne pølsehorn  ?
I dag brugte jeg hotdogpølser fra REMA, de var på tilbud og skal jo  halveres. Pølsehornene pensles 2 gange og bager ca 12-15 minutter (i min ovn)

Nu skal jeg bare have lagt nogle i fryseren, så der ikke går svind i dem.
Regner med at bruge dem løbende til Frokost i den kommende tid.

IMG_3092