Ribbensteg m brunede og hvide kartofler


Ca 1 – 1,5 kg ribbensteg, Salt 0g ca 1/2 liter vand
Tjek at sværene er ridset ordentligt (helt ned i fedtet)

Gnid salt godt ned i sværen over hele stegen –
Placer stegen i en lille bradepande, sørg for at den står så lige som muligt –
Sæt den i 225  grader varm ovn –
Lad stegen brune 20-25 minutter.
Dæmp varmen til 170 grader,  og hæld vandet ved –
Steges yderligere  ca 1½ timer (afhænger af tykkelsen).
Hvis sværen ikke er sprød kan den grilles et øjeblik MEN PAS PÅ, det går stærkt.

Hæld skyen i en gryde og tilsæt ½ l mælk. Lad det koge sammen under omrøring –
Lav meljævning af 2 dl. vand og 3 spsk mel –
Kog sovsen igennem, tilsæt kulør –
smag til med salt og peber.
Serveres hvide samt brunede kartofler og rødkål til.
Vi fik også dampet asparges-kål til (jeg vil gerne have grøntsager)

Også velegnet på rugbrød med rødkål

14938005_1107862785976486_165533237_n