RISRET A LA PAELLA


Når det hele er fundet frem og er hakket/skåret i mindre stykker er det såmænd ikke så tidskrævende – Jeg gør det på MIN måde (nogle vil kalde det snyd), jeg steger nemlig kyllingen først i ovnen og deler overlårene i mindre stykker bagefter – tilsætter dem til sidst og varmer dem op – til aller allersidst tilsættes rejer de skal kun være der 1 minut når de er klar til brug.

2 løg, 2 fed hvidløg, 1 stor rød peber, 100 g chorizo, 250 g ris eller mere hvis i er sultne, 2 dl æblemost (eller hvidvin), 1 stor håndfuld små tomater, 5 – 7 dl boullion, 100 g frosne ærter eller majs, evt 100 rejer,  400 g kylling over/underlår.
Salt og peber og olie til stegning

Først svitser jeg løg, hvidløg og chorizo skåret i strimler så kommes der ris i +  æblemost og boullion (lidt af gang) –
når mine ris er svulmet  næsten op tilsætter jeg peberfrugt, halve tomater og ærter –
lige inden servering tilsættes kød og rejer og der smages til med salt og peber og pyntes med krydderurter.