Ristet grillmedister, kartoffelsalat og bagte grøntsager


Grill-medisteren er af god kvalitet (pølser KAN være gode MEN også det modsatte) –
Hvis man absolut ikke vil have pølser, kan her sagtens bruges en hjemmelavet frikadelle eller nogle skiver kogt skinke.
Medister prikker jeg nogle steder (så revner de ikke) og steger dem på panden – I dag er det nemlig regnvejr (godt for haven) – ellers ville grillen være oplagt –
Steges så de er brune og IKKE sorte 😉

Kartoffelsalat:
1/4 l græsk yoghurt
1 dl LIGHT- mayo
1 meget fint hakket løg
2 tsk hvidløgsgranulat eller efter smag
Salt og peber
ovenstående røres godt sammen og der tilsættes HELT kolde kogte kartofler i skiver –
Hertil bruger jeg pillekartofler, da de ofte er lidt mere faste –
Hvis den skal stå til næste dag skal der lidt mere “sovs” i da kartoflerne suger det til sig –
VARIATIONER:
Karry og lidt ingefær, hakket æg på toppen  –
Lidt chili og tomatpure, hakket kryderier og evt skivede oliven på toppen –
Små bitte buketter af rå blomkål – hakket agurk og masser af purløg og tomat på toppen –

Bagte grøntsager:
Her en mindre squash (de er lækre hvis de er små OG vi har dem i haven)
1 håndfuld små bitte blomme-tomater
8 små majroer (størrelse som en valnød)
8 små pastinakker (størrelse som en blyant)
2 mindre løg i 1/4
Det hele skrælles og skæres i mindre men pæne stykker-
hældes i en pose og tilsættes 2 spsk citronolie/alm. olie (fås i små flasker i REMA) –
Vendes godt rundt og hældes i et fad –
steger 45 minutter ved 190 grader —–halvdelen af tiden dækker jeg dem til
Drysses med hakket persille på toppen

Det hele serveres med en god sennep og lune flute

13900862_1025378077558291_297469033_n