Stegte kartofler
Kartofler skrælles deles i halve –
Vendes i 1 spsk olie med krydderi (efter smag) –
Sættes i ovnen ved 180 grader –
Vendes et par gange –
De steger 40 – 60 minutter afhængigt af størrelsen.
Serveres med snitzler og rissalat (her med nudler fra i går)
Snitzlerne er nogen jeg plejer at købe i dybfrost fra LIDL –
De er gode, forstegte, skal blot steges pænt brune og sprøde i halvt olie/smør.
Rissalaten
Kolde ris (ca. 2-3 kopper )
1-2 gulerødder som rives groft
et par forårsløg
1 lille håndfuld rosiner(kan erstattes af æbletern) jeg kan lide rosiner til kolde ris
hakket persille (en del)
Dressing:
1 lille spsk. dijonsennep
3 spsk. olie
saft af 1/2 citron
2 tsk. sukker el. honning
Evt: salt og peber
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål
Bland ris, gulerødder, løg, rosiner og groft hakket persille ned i dressingen og rør det godt rundt så alt får smag af dressingen.
Salaten kan holde sig til dagen efter i køleskab.
Har godt af at trække nogle timer.
Denne salat kan udvides med masser af forårsløg i skivert og feks dadler uden sten, friske figner skåret i stykker, 1/2 appelsinskiver, rosiner trukket i juice, lagt på et fad og flot pyntet med salat i kanten og hakket persille/koriander på toppen ligner det noget fra ALADDINS HULE.