400 g revet squash
2 æg
1 mindre revet løg
ca 2 dl rasp (måske lidt mere) måske lidt mere/mindre.
salt, peber, lidt hakket chili, krydderi efter ønske.
Den 26-9 da vi fik “Pastaret med laks” brugte jeg kun den grønne skal af en squash – resten blev revet og lagt i fryseren –
Det er den pose jeg bruger i dag, men det kunne også være en hel squash der blev groftrevet – proceduren er den samme 😉 (jeg tilsatte lidt frisk revet, da jeg havde et stykke squash liggende) når der kommer lidt revet af det grønne med giver det en god tekstur.
Squash (der er revet) drysses med 1/2 tsk salt og lægges til afdrypning i en si.
Væden gemmes evt. til sovsen.
Når det er dryppet godt af – gerne 1 time – vrides det sidste vand af (jeg bruger hænderne) – der skal så meget vand af som muligt.
Squash-massen røres nu med 2 æg revet løg, krydderier efter ønske (her er lidt finthakket chili godt) og RASP (mel kan gøre dem klistrede, det er ikke behageligt).
Farsen skal være tilpas fast ellers må der mere rasp i.
Steges i halvt olie/smør til de er pæne (de skal ikke være mørke)
Der serveres kartofler og gulerødder til, samt en lys sovs.
Her varmes også nogle kød-frikadeller fra fryseren, da sønnen ikke er KANIN 😉
TIMIAN-GULERØDDER:
Gulerødder skrælles og skæres i stave –
Koger i LIDT vand til de er knapt møre –
De drypper af i en sigte –
Så blandes de med 1 tsk tørret timian og lidt salt –
Steges så på panden i lidt olie 1/2 spsk til de får LIDT farve.
Sovs af væde fra squash:
Væden fra squash bruger jeg til sovsen således:
1 spsk flydende oliemargarine varmes og der tilsættes 1 spsk hvedemel –
Røres godt og tilsættes væden fra squash langsomt –
krydres nu med salt, peber og krydderurter,
kan tilsættes en lille smule (1/2 dl) madlavningsfløde. 😉