Stegt medister med varm kartoffelsalat m. fløde og “york-shire” puddings


Medister kan dele vandene, men her gør vi sådan:

Medister bliver altid lagt i koldt vand, og varmes op til kogepunktet –
Når det koger slukkes for varmen og gryden tages væk –
Står så og trækker en times tid –
Tages op og brunes på panden til den har en flot farve.

Varm kartoffelsalat:
Kogte kartofler skæres i skiver –
1 stort løg hakkes –
1 spsk smør – lidt eddike 1/4 dl – 1/2dl vand – lidt sukker, salt og peber og løget koger mørt heri –
kartoffelskiver og lidt madlavningsfløde tilsættes –
koges igennem og smages til.

Serveres med rødbeder og hakket persille, her blev kogt lidt pasta til sønnen også.

York-Shire puddings m. majs
Denne opskrift er fra en veninde der en gang var au-pair i England.
Det var MODEREN der lavede dem – det blev ikke overladt til nogen –
og hver familie har deres opskrift (præcis som vores frikadeller 🙂  )
Dette er en grundversion – jeg har så lagt 1 spsk majs i formene før der kom dej i <3
Dejen er nem i denne lidt fordanskede version

2  1/2 dl mel blandes med et drys salt i en skål –
2 store eller 3 små æg røres ud i melet og der tilsættes 2 1/2 dl mælk –
Piskes godt med et håndpiskerisså der ikke er klumper –
1/2 tsk olie lægges i hvert muffins-hul i en muffins-form og
den sættes i ovnen og bliver meget varm –
nu hældes der lidt dej i hvert hul og de bages ved 210 grader til de er flot hævede og har en flot farve –
Det er et tilbehør der ikke bruges i danmark, men med krydderier (tørrede tomater osv. ) kan det være et spændende alternativ til flute <3

IMG_2836