Stenalderbrød


Jeg bager dem som udgangspunkt efter en opskrift fra Thomas Rode,
Jeg er bare ikke så nem at styre når det gælder opskrifter – når jeg er i køkkenet bliver det oftest “fri leg” 😀
Dejen skal i en smurt form, men jeg bruger en silicone-form (så er det ikke nødvendigt)
Jeg tager 600 g frø,  kerner og nødder –
Det vigtigste er at der er græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø – nødderne kan være hvad som helst – der bruges 600 g i alt ( der kan tilsættes tørrede tranebær eller andet tørret frugt, men ikke for mange)
Jeg vejer det hele af på en bagevægt og tilsætter 1 stor teske salt + 4æg  der er pisket sammen med 3/4 dl olie (den originale opskrift siger det dobbelte, men JEG synes brødet bliver meget “fedtet”).
Brødet der er en rørt masse lægges i en bageform – bages i ca 1 time ved 200 grader –
Formen fyldes helt og glattes da dejen ikke hæver.