Sunde frikadeller med rødbedesalat og kartofler


Disse frikadeller er en opskrift jeg bruger når nålen på badevægten drejer den forkerte vej 😉

450 g magert flæskefars
225-300 g revet grøntsager (her 1 stor gulerod, 1 stort løg og 1 pastinak – ca 230g renset vægt)
2-3 æg (jeg brugte 3 stk)
3 spsk hvedemel (jeg holder den ene spsk tilbage for kan farsen hvile 1 time er den unødvendig)
salt og peber (mere end man tror)

Det hele røres GRUNDIGT og farsen bliver bedre af at stå

Steger i 1/2 olie/smør – lad dem danne skorpe (lysbrun) skru så ned på halvt blus
Lad ikke dem stå på panden og være færdige FORDI HER SUGER DE FEDTSTOF
En anden mulighed er at stege/bage dem på bagepapir i ovnen Ca 35 minutter på 200grader vend dem undervejs,
Sønnen synes de skal være stegte på panden – så varmer jeg 1 tsk olie på en pande og vender dem i den varme olie inden servering – så er alle tilfredse.

Rødbedesalat:
hakket rødbede, hakket fennikel, hakket syrligt æble – lige meget af hver (finthakket),
blandes med græsk yoghurt, smagt til med salt, peber og en spsk rødbedeeddike.
bliver bedre i morgen

Serveres med kartofler og evt kogt blomkål (sprang vi over) 🙂

IMG_2756