Suppe (her minestronesuppe)


MINESTRONESUPPE:

Minestronesuppe er en god måde at få ryddet op i grøntsagskassen – sørg for at der er lidt forskellige farver – jeg putter et stykke peberfrugt i hvis jeg har en halv der skal bruges og et stykke squash giver en flot grøn farve – hvis man ikke har nok til 1 hel liter i tern duer et par store kartofler i små tern også.

ca 1 l skrællede “rodfrugter” i små tern (gulerod, pastinak, selleri, persillerod, løg, squash og 1/2 rød peberfrugt).
1oo g bacon i tern
2,5 dl kødboller
Boullionpulver eller tern
Passende mængde pastaskruer (ca 3 dl måske mere)
Tomatpasta – 1 ds koncentrat eller fra tube
Vand ca. 1/2 – 1/1 L
salt og peber og her i huset hvidløgspulver (nogle vil bruge paprika)

Bacon ristes og sættes til side.
Grøntsagerne ristes i baconfedtet.-HER starter man med at riste grøntsagerne i oli hvis der ønskes en kødfri version
Boullionpulver tilsættes sammen med tomat og vand.
Tilsæt pastaskruer og kog til skruerne er møre
Smag til med hvidløgspulver, salt og peber
Tilsæt kødboller og varm igennem. – DISSE udelades i den kødløse version
Da vi laver “suppen” i god tid  står den og suger al kraft og tomatsmag ind i grøntsager og pasta, derfor skal der hos os tilsættes ekstra vand inden gryden varmes igennem ca 2-3 dl. Dette behøver man ikke hvis  den serveres som helt nylavet. der er forskel på hvor meget væde man ønsker – VI kan lide meget fyld

Server rygende varm med brød til og drys med persille.

IMG_2478

Vi fik nogle skiver nybagt fuldkornsbrød til – fordi jeg lige havde bagt 😉