Jeg har taget udgangspunkt i de retningslinier der er for diabeteskost –
Det er nødvendigt for mig, da jeg har fået alvorlige problemer med mine øjne –
Jeg har fået at vide at jeg for at beholde synet SKAL være benhård – så der handles og fremstilles en del mad HELT fra bunden. Tidligere har jeg da også lavet mad som jeg skal, men indrømmet der er blevet snydt LIDT i hjørnerne – Vi er også mennesker 😉 , men nu har kosten fået 1. prioritet og det vil i sikkert opdage hen ad vejen – men det gode er at INGEN tager skade af diabetesmad.
300 g kalkun i strimler (kyllingekød kan bruges)
1 stor porre i strimler
2 gulerødder i små stykker/stave
8 babymajs i halve
1 broccoli (500g)
1 løg i halve skiver(jeg brugte 1/2 stort rødløg)
1/2 finthakket chili (kan udelades)
marinade:
1/2 dl ren appelsinjuice
1/4 dl soya
1 fed hvidløg (hakket)
1 tsk olie
Lidt stødt ingefær og sødemiddel(her kan bruges sukker) efter smag
1 pk risnudler koges (her kan anvendes 300 g fuldkornspasta)
300 g kalkun i strimler lægges i marinaden
svits kødet i wok –
tilsæt grøntsagerne og vend godt rundt –
tilsæt marinaden og steg videre i ca 10 minutter
Bland de kogte nudler i og server evt med groft brød
BILLEDET ER LÅNT FRA DIABETESFORENINGENS OPSKRIFTSIDE
JEG har bare skiftet bønner med broccoli 🙂