Madplan for uge 47


Ja her ryddes op – ikke kun i madvarer, men vi vil gerne have sat en ny lampe op, have malet vores lille baggang (badeværelset trænger egentligt også, men det må vente) – her skal gøres hovedrengøring INDEN der skal hænges julelys op – så hvis vi kan nå lidt ind imellem de næste 2 uger vil det være fint.
Her er der lys udenfor i haven, fra sidst i NOVEMBER, fordi vi bor ude på landet og om vinteren er der meget mørkt – vi har ingen julemænd eller andre dekorationer med farver på – men der kommer kæder med hvide lys op rundt om stolperne på carporten, på udhænget, på vores havehytte og på drivhuset. – NU hvor man kan få dem med sensor, er det så nemt, når først de er indstillet, passer de sig selv. (og de er ikke særlig dyre mere)
Jeg ved altså godt at det er gammeldags med julerengøring og forårsrengøring, men JEG synes altså at det er ekstra rart og hyggeligt efter sådan en omgang og det giver mulighed for at få ryddet op i de kroge hvor man ikke kommer så tit.

Mandag:……Jeg  skal på sygehus, så en “western-pande” (færdigret fra frost i ALDI)

Tirsdag:…….Kalkun-wok m nudler/pastaskruer og broccoli og minimajs

Onsdag:…….Lasagne

Torsdag:……Brændende kærlighed  m rodfrugt-mos (pasta til sønnen)

Fredag:……..Fiskefrikadeller m ovnstegt grønt og kartofler

Lørdag:……..Risengrød og Donuts (Hjemmekogte)

Søndag:…….Kalkun snitzler i fad m tomat og ris

Alt kødet jeg skal bruge tager jeg i fryseren – så det behøver jeg ikke at købe.
Jeg har et kalkunbryst det skæres ud og bruges til tirsdag og søndag.
“Westernpanden” og bacon har jeg også til Lasagnen bruger jeg en vegetarisk bolognese fra URTEKRAM – så det er kødløs middag onsdag/lørdag og torsdag bestemmer man jo selv hvor meget bacon der hældes på 😀
Her i huset købes kødet i en rimelig kvalitet MEN helst på tilbud/nedsat pris/datovare, det lægges så i fryseren – Bacon købes stort ind når det feks fås billigt i “stribevis”  (fornyligt havde Netto et godt tilbud her købte jeg 2 striber) – Da jeg har afsat 300/ 350 kr ekstra om måneden til tilbuds-køb plejer det at kunne hænge sammen.

INDKØB:
1 færdigret efter ønske – Aldi har mange  (her westernpande m kartofler, lidt meget små frikadeller, pasta og grønt) 30 kr. – 1 pk bacon 7kr – 1 pk fiskefars/frikadeller 25 kr –  1 kalkunbryst 40 kr Jeg køber 1 kalkunbryst på ca 1 kg skærer 4 snitzler og resten til tynde wok-strimler (jeg lægger så strimlerne i 2 poser + snitzlerne i en pose og ned i fryseren, så er der til 3x aftensmad for ca 55-60 kr) – 2 pk pålæg 15 kr (her bruger vi gerne de billigste alt efter hvad vi kan få) =117 kr.
6 æg 10 kr,  1 smør/ engdal ell lign 10kr., 8 l mælk 60 kr, 1 glas marmelade (fås i denne uge til 5 kr, så køb et ekstra), 2 pk rugbrød  ialt 10 kr,  grødris og mel hvis du mangler, pastaskruer/nudler 5 kr, løse ris 8 kr, havregryn 6 kr, = 114 kr.
1 ps kartofler (til 2 gange) 12 kr., 2 kg gulerødder 10 kr., 1 pose rodfrugter 12 kr,  1 ds minimajs 7 kr., 1 broccoli 5 kr., tomater 10 kr., 1 pose løg 8 kr., 1 x lagsagneplader 10 kr.
1 fl. olie 9 kr., 2 pk gær (hvis du vil bage) = 80 kr.
Ialt 316 kr, så det er lidt under 350 kr, køb evt  noget frugt  – men kig efter tilbud i din butik feks kan du skifte kalkun med kylling (det er ofte på tilbud)
Her er til havregryn/grød, rugbrød + evt hjemmebagte boller til morgenmad –
Brød til madpakker m pålæg og rester fra aftensmaden(brug rester af evt kød og råkostsalater) giv evt frugt eller gnavegrønt i madpakken.
Aftensmad til 2 voksne + 2 børn (vi er 3-4 voksne)