Det er nemt at bage hvedknopper – de fleste gør det kun op til stor-bede-dag –
det er en skam da det faktisk er utrolig fine krydderboller resten af året –
her er det vigtigt at lade dem hæve noget længere sidste gang –
så de bliver godt “svampede” før de bages –
Af portionen kan der blive 30 krydderboller, hvilket bliver til 60 kryddere –
og det koster ca 10 kr (uden strøm) at bage dem –
Det kan man ikke få dem for hos bageren (og de kan fryses ned som boller).
Sammenligner man med krydderboller fra supermarkedet svarer det til ca 1 pose i indkøb – antallet afhænger af hvilke mærke der vælges, men selv de billigste er dyrere.
Vi har fået en kurv med HVEDER, smør, marmelade, et fad med ost og et med pålæg –
så kunne vi ikke spise mere. Med lidt grønt i form af peberfrugt,gulerødder, radisser og blegselleri er det ok som aftensmad.
I min barndom fik vi aftensmad først og så lune hveder til aften-teen, vi vil hellere springe aftensmaden over og så spise lidt flere hveder – det kan vi lide og man får dem ikke så tit.