Mad-plan for uge 21


NU begynder Danmark at åbne sig igen, det er vi nok mange som glæder sig over MEN jeg tror altså også vi er mange der er lidt ambivalente FORDI vi er en del der stadigt er i risikozonen (jeg er blandt andet) – Jeg er da noget usikker på hvordan Jeg skal kunne overholde 2 m-zonen, når andre kan nøjes med 1 meter –
Det skal nok gå, og jeg er jo i den heldige situation at jeg har have og udenomsfaciliteter der gør at jeg nemt kan få frisk luft og adspredelser alligevel.
Jeg har så fundet ud af at bruge nettet mere til at handle på (det har jeg ikke før syntes var særlig spændende) – og det er nok en af de ting jeg vil holde fast i –
Jeg har så handlet en del lokalt i gårdbutikkerne omkring mig – Her er mange muligheder for frugt og grønt og 1 havn/fiskehandler m frisk fisk er der også – Så  da vi er begyndt at have flere kødfrie dage, er det nok en af de gode vaner jeg vil beholde.
Kan mine mad-planer så holde sig på ca.350 kr om ugen ? ?
Ja det vil jeg men at de kan, HVIS man handler 1-2 gange om ugen i sit lavpris-supermarked, og man køber fornuftigt ind –  Det vil altid være almindeligt tilgængelige varer jeg bruger og hvis jeg bruger noget specielt vil det da kunne erstattes af en anden almindelig udgave.
Vi har mulighed for at købe sæsonens frugt og grønt – det er altså også det der er billigst i supermarked på samme tid – jeg bruger rodfrugter, kål, osv, det er det der konstant er blandt de billigste grøntsager – importerede varer er dyrere og smager ikke bedre, men alt med måde. 😀
Jeg brugte før ca. 350kr/uge + 350kr  1 gang om måneden til ekstra indkøb 17-1800kr/md
NU bruger jeg 22-2300kr/md, det er altså lidt dyrere at handle på denne måde,  frisk fisk er dyrere end  i køledisken, samtidigt er det lidt dyrere at handle hos den lille købmand fremfor supermarked – Men det kan faktisk være en god løsning.
(jeg vil gøre en del for at undgå unødig smitterisiko – jeg er  jo”en af dem”  på 2 m afstand ).

MANDAG……..Makaroni og tomatsovs (Mos af sød/alm kartoffel til mig)

TIRSDAG………Pandekager

ONSDAG………Kylletter med dampet grønt + nye kartofler

TORSDAG……..Pizza hjemmelavet (m salat på toppen)

FREDAG……….Oksesteg  m bagt kartoffel og grønt

LØRDAG………Vegetar-snitzel/alternativ kyllingelår m ovn-stegte kartofler

SØNDAG………Kylling i karry m. ærter + broccoliris.

Jeg har kød til hele ugen i fryseren – de grøntsager der skal købes kan jeg handle på cykel  nemt og lokalt i boderne omkring hvor jeg bor 😀
Jeg skal have købt mejerivarer – men det kan manden klare, så jeg har en hel uge uden at skulle handle – Jeg skal dog til læge-kontrol onsdag, så hvis der dukker noget op tager vi det der.
Mel, havregryn og kolonial-varer har vi også endnu, så alt i alt en nem uge –
JEG kalder det ikke en billig uge, da der jo er betalt for varerne på et andet tidspunkt –
Er der tilbud på feks havregryn, mel, dåsevarer osv køber jeg altid et par ekstra (men det skal være noget som man ved at man bruger jævnligt)