Madplan for uge 10 (7/3 – 13/3)


Vi rydder  lidt op, Jeg får en hundehvalp d 18/3, jeg glæder mig MEN jeg ved jo, at det ikke er alt man holder af der nu i den første tid skal stå direkte på gulvet (jeg er rigtig glad for kurve og strikke-tøj og det er ikke alle mine ting der egner sig til Hvalpelegetøj) vi har fået indført vasketøjskurve, så hvis man skal være sikker på at ens tøj overlever skal de bruges) 🙂 -Det bliver spændende men også udfordrende

Således ser han ud  4 uger gammel og er en Labra-doodle og kær er han da.
Allerede nu er han  blevet en lille “braser-børge” hos sin famile, som er glad for at udforske deres græsplæne sammen med sine søskende.

Vi håber så småt at vi kan begynde at komme lidt i haven og rydde lidt op –
Det er for tidligt at sætte noget ud endnu, men bedene kan godt gøres klar og vi skal også have lavet nogle flere højbede. En stor del frø sår jeg nu inde og om 3-4 uger kan de komme ud i drivhuset.

Mandag, Torsdag, Lørdag og Søndag kan jeg tage til i fryseren – Så jeg mangler kun fiskedeller og torsk  (det køber jeg ved fiskehandleren) – Jeg skal have købt blomkålshoved, tomat og agurk + Mælk

Jeg bestiller 6 pk økologisk rugbrødsblanding fra “valsemøllen”, det er rugbrød vi kan lide godt med kerner, men saftigt, og de er nemme at gå til.
Førhen købte jeg dem der hvor jeg handlede, men de er oftest billigere på deres hjemmeside og så er det nemmere at bestille 6-10 stk af gangen. – Her under Corona-en er vi nok blevet mere vant til at lige gå på nettet og bestille madvarer frem for at skulle ud og hente dem – hvis man ser sig for kan er gøres nogle gode køb – vi har hele tiden købt fisk hos fiskehandleren og vi handler også hos den lokale slagter, det er ikke billigere, men bliver heller ikke dyrere da 400g hakket kød fra slagteren rækker lige som 500g fra køledisken og så kan vi lide at se vores kød blive hakket mens vi venter – vores kaffe (som ingen her vil undvære om morgenen) købes også hos gartneren NYMALET, der er en anden duft ved det OG
vi skal huske at hvis man vil have de små butikker i morgen skal vi bruge dem i dag.

MANDAG….Boller i carry er altid populært

TIRSDAG….Fiskedeller m grøntsager og kartofler.

ONSDSG…..Risengrød og pandekager – det er forår men stadigt koldt så risengrød får vi.

TORSDAG…En hurtig pande-ret med grøntsager og svinekød og pasta (købt færdig i føtex)

FREDAG…..Torsk på porrebund laves evt med havremælk af hensyn til sønnens kæreste.
Hertil almindelige + evt søde kartofler der bliver ovnstegte

LØRDAG…..Byg selv burgere også  evt vegetar modellen

SØNDAG…..Maskeret blomkål (dvs. et letkogt blomkålshovede pyntet med dressing , halve kogte æg,  rejer, agurk og tomat evt.  et grønt drys og rugbrød til.

Alle retter i denne uge kan laves billigt – her vil jeg give et par tip til at strække budgettet lidt i denne uge, på disse måder kan de dyreste råvarer strækkes lidt uden at det går ud over smagen.
Mandag:I dag er det kødbollerne der er det dyreste, så kig på om der evt. er færdige kødboller på tilbud 1/3 måske 1/4 af posen er kødboller nok HVIS man  kommer små gulerodstern, små stykker æble og lidt hakket løg i sovsen – jeg serverer med en salat af fintsnittet spidskål m rosiner.
Tirsdag: Her er det fiskefarsen der er dyrest (den er tit på tilbud), men ofte er de små fiskefrikadeller også på tilbud til feks 10 kr så tager jeg 2 pakker –  her koger/damper jeg feks  et par itu-skårne rodfrugter og tilsætter en rest af gårdsdagens spidskålssalat – imens varmer jeg de små fiskedeller i smør på panden – serverer kartofler med de dampede grøntsager hvor fiskedellerne og smørret er hældt over.
Onsdag: En rest af pandekager kan gives i madpakken eller fryses og hvis der ikke er sukker i dejen kan de fryses og bruges i stedet for Tortillas.
Lørdag: 1 burgerbolle er god til madpakken som sandwich og er billigere end de sandwich/frokoststykker der sælges.
1-2 hakkebøf kan snuldres ud og fungerer fint på en pizza eller brunes med løg til millionbøf.
Søndag:  Her er det måske blomkålen eller rejeqqrne der er dyrest, men man bestemmer selv hvor mange rejer der skal på.
Hvis blomkålen er  stort kan den skæres igennem og koges, så lægges det på den overskårne side på et fad og der pyntes.