Madplan for uge 2


Her i huset deltager vi i en udfordring  og NORMALT gør jeg ikke den slags, men denne lød fornuftig, sund, overkommelig og måske er det noget de fleste bør gøre en gang imellem 😀
Det er meningen at udfordringen løber over 3 måneder

Udfordringen  lyder :
TÆNK over hvad du bruger penge på (er det virkeligt nødvendigt eller sundt)
man skal såmænd ikke undvære, men som oftest overveje det en ekstra gang –

Det der er ved denne udfordring er at den kan drejes til at betyde det man personligt synes er vigtigst feks. miljø, økologi, indkøb af  tøj og sko osv. der er mange muligheder.
Hos os er det formålet at eliminere impulskøb (Det sker også her 🙂 )
I en fjernsynsudsendelse hørte jeg udtrykket LILO-ting (beklager udtrykket, men det betyder ligegyldigt lort).
Der er i de fleste hjem (også mit), mange ting og dimser, der er indkøbt som uundværlige, men som aldrig bliver brugt eller, de er af så dårlig kvalitet at det hurtigt går i stykker.

Jeg har tænkt mig at bringe udfordringen et skridt videre, så det også indbefatter mine indkøb af dagligvarer – simpelt hen fordi JEG har en tendens til at købe når der er tilbud, hvilket jo er klogt og besparende, men vi er efterhånden ofte kun min mand og jeg hjemme, så vi behøver ikke de samme mængder og derved ophobes hurtigt et lager. Min mand siger vi kan overleve en belejring – det er da  meget betrykkende <3 meeeeen 🙂
Tidligere købte jeg feks 3-4 poser pasta – nu er 1  af gangen nok.  🙂
Dette skal IKKE være et nytårsfortsæt (derfor starter vi først her i uge 2), men det skal være en del af en fornuftig omstilling til en  ny fase i vores liv.

MANDAG:…Karrykål m. rodfrugtmos og syltede agurker – Laver rigeligt

TIRSDAG:… One pot pasta m kyllingebryst

ONSDAG:…..Forårsruller m. rest af karry-kål (tilsættes 1 glas bønnespirer)
Jeg har købt en pakke med 40 firkantede stykker dej til forårsruller hos SYD-BAZAR i Nyk F.
De kostede 17 kr og regner med at der er til 3 gange, da de er frosset regner jeg med at kunne bruge forskellige rester tilsat ekstra grønt.

TORSDAG:…Flæskesteg m hjemmelavet rødkål

FREDAG:…..Svensk pølseret i en sundere udgave (en såkaldt sense-opskrift)

LØRDAG:…. Rugbrød og fiskefiletter(køber dem til ovn-stegning fra reme)

SØNDAG:…. Kylling m fyldt pasta og rødkålsalat

Hvidkål, rødkål, blomkål, kartofler, 1 agurk, tomater, gulerødder, 2 pastinakker og løg
Hakket 250 g oksekød, 3 x kyllingekød (1x bryst + 2 x overlår (10 kr pr pakke i rema)), 1 stk flæskesteg, 1 x fiskefiletter
15 æg, rugbrød, 2 kg hvedemel, 1 kg havregryn, 7 x mælk, gær, 1 x ost, 1 x pålæg, remoulade, revet ost og 1 smøreprodukt, 2 ds hakket tomat, 2 x fuldkorns-pasta (5 kr/pk) 10-15 æg. 1 pakke dej til forårsruller(jeg har købt en stor pakke i syd-bazar – der er til 3 gange)
Det er meget svært at sige hvad de enkelte ting koster for dig, det afgørende er hvor og hvordan man handler – jeg handler  billigst muligt, oftest i REMA 1000 og grøntsagerne i en gårdbutik i nærheden, æg har jeg i øjeblikket ikke nok af selv, så de købes også  i en gårdbutik.
Kødet køber jeg ofte når der er tilbud – jeg ombytter gerne farstyper hvis noget er på tilbud.
Ialt kan det købes for ca 350 kr, hvis man bruger de billigste produkter og her er til havregryn, hjemmebagte boller/brød, rugbrød til morgenmad – brød m. pålæg og rester fra aftensmad + salat(råkost) til frokost og aftensmad til 2 voksne + 2 børn i 7 dage –
Dette er uden drikkevarer, men der er medregnet 1 liter mælk om dagen –
JEG anbefaler at man bager 1 gang om ugen, så bages  feks. 2 hvedebrød og 1 plade boller – der kan tilsættes kerner, kogte ris, revet gulerødder og havregryn hvis det ønskes –
Til mad-boller tilsætter jeg feks hakkede grøntsager og krydderurter.
Brød og boller kan bruges til morgenmad, frokost, eftermiddagshygge eller i stedet for flute.